Ez milyen fajta programozás?
Üdv,kezdő programozó vagyok és láttam c++ban nagyon sok féle programozás van.Én ezt tanulom.
(pl. program)Előtesztelő ciklus
#include <stdio.h>
void main()
{
int n,s,i;
i=1;
s=0;
n=0;
printf("Ird be az erteket:");
scanf("%d",&n);
while (i<=n)
{
s=s+i;
i++;
}
> És valahogy tudom ezt egy önnálló programmá alakítani? Szóval külön ablak stb. ne c++ban kell próbálgatnom.
Igen. Lefordítod. Ekkor egy EXE fájlt kapsz (Windows-on). Tehát a kulcsszó: fordítás.
Gondolom ebben a mondatodban "c++" alatt a fejlesztőkörnyezetre gondoltál. Amikor a futtatásra nyomsz, ő is lefordítja a programod, és nagy eséllyel megtalálod a forrásfájlodtól nem messze az EXE-t.
De érdemes kipróbálnod parancssorból használni a fordítót.
De hogy még jobban megkavarjuk a dolgokat - a C-ben használatos szintaktika használható C++-ban is:
Március óta idáig sikerült eljutni?
Akkor a tanáraid nagyon átvertek...
"De hogy még jobban megkavarjuk a dolgokat - a C-ben használatos szintaktika használható C++-ban is: "
Azt azért tegyük hozzá, hogy egy C program jellemzően nem fog lefordulni C++ alá, néhány szigorítás miatt (tipikusan a char* constsága és a void* konvertálhatósága lesz a probléma).
Amit te csinálsz kérdező az meg a nem szabványkövető programozás, ugyanis a main mindig int.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!