Ez milyen fajta programozás?
Üdv,kezdő programozó vagyok és láttam c++ban nagyon sok féle programozás van.Én ezt tanulom.
(pl. program)Előtesztelő ciklus
#include <stdio.h>
void main()
{
int n,s,i;
i=1;
s=0;
n=0;
printf("Ird be az erteket:");
scanf("%d",&n);
while (i<=n)
{
s=s+i;
i++;
}
* ELÖLtesztelő ciklus
Amúgy mi a kérdés? Mert számomra nem egyértelmű.
Hát,hogy ez melyik kategóriába tartozik vagy nem tudom igazából elmagyarázni.Rákeresek neten és másfajta progikat dob ki amikről még soha életembe nem hallottam. Pl. mi a különbség ez és az általam leírt ELŐLtesztelő ciklus közt?# include <iostream>
int main()
{
std::cout << "Hello, world!\n";
}
Amikor a saját tanulmányaim szerint mi igy irnánk le.
#include <stdio.h>
void main()
{
printf("Hello world/n");
}
Hú. Amit te írtál #3-ban, az C-s kód, #2-ben pedig C++ van.
A te általad leírt elől tesztelő ciklus és a #2-#3 között pedig az a különbség, hogy teljesen mást csinálnak. Tiéd összead n számot, ezek pedig kiírják, hogy "Hello World".
Szerintem kezdj el az elejétől egy könyvet.
> mi a különbség ez és az általam leírt ELŐLtesztelő ciklus közt?
Az, hogy ez (2. és 3. kódrészleted) nem is tartalmaz ciklust, pláne nem elöltesztelőt.
A C++ standard libraryja mondhatjuk, hogy magába foglalja a C libraryt, és a kettő egyszerre biztosíthat ugyanarra a célra más eszközöket (ilyenkor legtöbb esetben a C++-os implementáció a C-set használja)
Meg egy csomó minden új dolog van a nyelvben is, meg a könyvtárban is.
"de a printf helyett cout parancssal irja ki a szöveget.Szóval más parancsokkal működik."
Ezt a parancsozást meg felejtsük el, a printf egy, a C libraryban megtalálható függvény, a cout meg egy objektum, amin meghívsz egy metódust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!