Szerintetek 12 éves gyereknek milyen nyelvet kellene tanulni?
Sziasztok.
Próbálkoztam már javaval és pascallal és pythonnal.
A python nagyon tetszik meg minden de nemtudom jó aznekem.
Olvastam már olyat hogy C is könyű meg olyat is hogy nem.
Olyat is hogy python és a pascall is könyű és jó programokat lehet velük írni.
Szerintetek milyen nyelvet kellene nekem tanulnom nekem, 12 éves fejjel?
#6 válaszoló vagyok
A jelenlegi munkámban főleg Java-t használok, de ez nem azt jelenti, hogy csak ahhoz kell értenem.
De én azt mondom, hogy a Java-t hagyd későbbre, egyszerű nyelv, de akkor van értelme, ha már meg van az objektum orientált szemléletmód. Azt pedig felesleges elsajátítani rögtön a legelején.
"Interpretált nyelv, tehát a python értelmezőben egyből futtatható a forráskód, nem kell külön lefordítani tárgykóddá/futtatható állománnyá."
Már bocs, de nem... A Python tárgykódot állít elő, saját bytecode rendszere van... Legalábbis a hivatalos implementáció így dolgozik. (CPython). Tudod, *.pyc. Ha ezt még soha nem tetted be a .gitignore-ba, akkor nem vagy programozó.
köszönöm a válaszokat.
egyébkénzt azt már tudtam hogy a pythonnak nem kell külön értelmező
köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
azért még várom a további válaszokat.
valaki tuddna segiteni a tanulásba.
"Már bocs, de nem... A Python tárgykódot állít elő"
Már bocs, de a végeredmény szempontjából lényegtelen, hogy állít elő tárgykódot (nem azt mondtam, hogy nem állít elő, hanem hogy nem szükséges külön lefordítani a működéshez).
Ha elindítod a parancsértelmezőt akkor egyből írhatod be a forráskódot - nem kell külön fordítanod. Ugyancsak a .py kiterjesztésű forráskód külön fordítás nélkül megadható a parancsértelmezőnek - on the fly működik.
Argumentum ad hominem jellegű személyeskedésedre meg szakmai szempontból senki sem kíváncsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!