Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet e írással megadott...

Lehet e írással megadott parancsok nélkül számítógépes játékot csinálni?

Figyelt kérdés
próbáltam elkészíteni írásos parancsokkal de a hosszabb parancsokba mindig kimarad egy ; vagy egy szóköz és nem sikerült, a hibát megtalálni meg lehetetlen volt így kezdhettem előröl :(

#játék #számítógépes játék #programozás #számytógépesjátékkészítés
2014. júl. 14. 22:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

No, azt hiszem megvan az év gyökere.

Yeah.

2014. júl. 14. 23:51
 22/28 anonim ***** válasza:

> kis pénzt és ne anyáméknak keljen fizetni a tanulmányaimat -.- mert munkát azt nemtaláltam sehol ,igen elég minimális az ismeretem a programázásba bevallom,de attol szeretném megtanulni és vszeg ha programozást akarok tanulni akkor nem fűnyírással próbálnám meg elsősorba megkeresni rá a pénzt

- Némi ellentmondásba keveredtél. Programozást akarsz tanulni <-> Programozás nélkül akarsz játékot kreálni. Először is döntsd el mit akarsz.

- Programozást nem úgy tanulunk, hogy egyből játékot csinálunk. A kőművesiskolában sem indulnak neki várat építeni 1. nap. Indulj csak el szépen a Hello World-től.

- Olyan színvonalú játékot, amiért valaki pénzt is ad, általában nem 1 ember és nem rövid idő alatt készít el.

- "ne anyáméknak keljen fizetni a tanulmányaimat" - ebben mi minden van benne? Tandíj? Albérlet? Kaja? Összekattintottjátékkal még 1 havi kajapénzt sem fogsz összekoldulni, nemhogy mindezt évekig folyamatosan.

- Pláne olyan hozzáállással, hogy "volt 1 hiba amit nem tudtam kijavítani, ezért feladom". Pont azzal tanulnál programozni, ha nem adnád fel, és megoldanád a problémát.

- Egyébként ilyen "feladom" hozzáállással tök felesleges egyetemre is menned, kidobott pénz lenne.

2014. júl. 15. 00:14
 23/28 A kérdező kommentje:
azt nem mondtam hogy "feladom" azt szerettem volna tudni hogy van e lehetőség úgy játékot kreálni,és amúgy a probléma megoldása egyszerűbb volt ,legutobb volt áram ingadozás és emiatt a windowsom megőrült és elkezdte a programokat keverni, csak késöbb vettem észre hogy olyan dll-eket is keres amik nem is létezhetnek és hidd el azért elég gyorsan tanulok de ha nincs kitöl úgy elég érdekes (tutodiálokat néztem de ott átlagba nem mutattak meg beállításokat)
2014. júl. 15. 15:26
 24/28 anonim ***** válasza:
Az áramingadozás miatt a Windows keverte a programokat. [link]
2014. júl. 15. 15:28
 25/28 A kérdező kommentje:
tudod a hirtelen leállásnál sérülhet néhány fájl ....
2014. júl. 15. 15:32
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Más is megsérült nálad attól tartok.
2014. júl. 15. 15:57
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

> figyu, emberek azért szeretném egy játékot össze hozni hogy talán össze szedjek egy kis pénzt

A tanulmányaid után sem fogsz tudni egyből "össze hozni" egy játékot, nem hogy előtte.

> és ne anyáméknak keljen fizetni a tanulmányaimat -.-

A legjobb az lenne, hogyha nem kezdenél bele a tanulmányaidba, így anyádéknak is megmaradna pénze. Legyünk őszinték, ha az hogy "kimarad egy ; vagy egy szóköz" akkora gondot okoz neked, hogy "nem sikerül, a hibát megtalálnod" és "kezdhetted elölről", akkor nem vagy alkalmas erre a szakmára.

> mert munkát azt nemtaláltam sehol,

Ezek szerint okkal.

> elég minimális az ismeretem a programázásba bevallom,de attol szeretném megtanulni

Akkor talán próbáld meg megtanulni előtte, esetleg könyvből... teszem is az.

>vszeg ha programozást akarok tanulni akkor nem fűnyírással próbálnám meg elsősorba megkeresni rá a pénzt

De nem is programozással. Gondolkodj már, ha valamivel pénzt tudsz keresni, akkor nem megtanulnod kell, hanem maximum továbbképezni magad. Ez akkora logikai bukfenc, hogy gurul.

> legutobb volt áram ingadozás és emiatt a windowsom megőrült és elkezdte a programokat keverni

Ez még annál is rosszabb duma mintha azt mondanád, hogy a kutyád megette a pontosvesszőidet, és szóközökkel csinálta tele a kódodat.

> csak késöbb vettem észre hogy olyan dll-eket is keres amik nem is létezhetnek

Még jó hogy észrevetted, lehet ez a dll okozza az áramingadozásokat

> hidd el azért elég gyorsan tanulok de ha nincs kitöl úgy elég érdekes

Akkor keress anyagot, vagy tanárt, vagy várj csak! Mi lenne ha elkezdenéd a tanulmányaidat, ehhez mit szólsz?

> tutodiálokat néztem de ott átlagba nem mutattak meg beállításokat

Talán mert a tutorialok, akarom mondani "tutodiálok" feltételeznek valami alap tudást.

> tudod a hirtelen leállásnál sérülhet néhány fájl

Biztos hogy a fájlok a sérültek?

2014. júl. 16. 10:41
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

"öm nekem voltak olyan hibák mint pl hogy hiányzik egy szóköz de ha meg van ott egy szóköz akkor azvolt a baj"

Baráti tanács:

Info szak közelébe se menj, elfecsérelt idő..

2014. júl. 16. 19:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!