Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » C# mikor előnyös az eventek...

C# mikor előnyös az eventek használata?

Figyelt kérdés
Milyen helyzetekben érdemesebb eventeket használni, mint direkt hívni a metódust? Az egyetlen amire magamtól gondolni tudok, az az, ha a GUI-ban a felhasználó megváltoztat valamit, és arra reagálunk, erről tudok, hogy eventekkel van megoldva, de milyen más helyzetben előnyösebb?
2014. júl. 5. 17:27
 1/6 anonim ***** válasza:

Azokban az esetekben, amikor a két működést el akarod választani.

PL. egy GUI alkalmazás esetében az algoritmusok teljesen különállnak logikailag a felhasználói felület kódjától.

2014. júl. 5. 19:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem lehetne ezt úgy megoldani, hogy a felhasználói felület kódját más forrásfájlba tesszük?

Miért volt szükség arra, hogy a nyelvbe az eventeket bevezessék?

2014. júl. 5. 20:19
 3/6 anonim ***** válasza:
Annak, hogy melyik fájlban van a kód, szerintem kevés jelentősége van. Ez szerintem nem választja szét logikailag a dolgokat, csak csoportosítja.
2014. júl. 5. 20:48
 4/6 anonim ***** válasza:

A direkt hívás legnagyobb hátránya, hogy szorosan csatoltak a komponensek. Azaz mindig pontosan azt az osztályt fogod csak tudni hívni, ha lecserélnéd az implementációt, a hívó osztályt is módosítanod kell, illetve a kód újrahasználhatóságot is megnehezíti.

Eventek esetén nincs erre szükség, lásd például az általad is említett GUI elemeket: egy gombnak nincs szüksége arra, hogy ismerje, kit kell meghívnia, sőt, mikor megírták az adott controlt, nem is létezett még a kód, amelyikben felhasználták.

Én eventeket ott szoktam használni, ahol nem csak egy célja van adott komponensnek, illetve potenciálisan több objektum is érdekelt lehet egy eseményben.

2014. júl. 5. 21:24
 5/6 anonim ***** válasza:

Én is pont most akartam kiírni ugyanzet a kérdést de minek ja már van itt egy aktuális.

Én nem értem egyébként.

Írjon róla valaki egy jobb példát.Ugyanazok egyébként mint a delegáltak pár apró megszorítással.

2014. júl. 6. 19:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Gyakorlatilag ha jól értem, az event így-is úgy-is egy eventHandler delegáltat hív meg, akkor miért rosszabb, ha a programból egy feltételhez kötve meghívott delegate-al operálunk?
2014. júl. 6. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!