Most kezdtem bele és még nem nagyon értem?
SimkoL,
A C és a C++ sok minden, csak nem egyszerű, pláne, ha valaki nem ért hozzá. Nem elég, hogy nyelheti a számára szokatlan logikát programozáshoz, még küzdhet a nehezen érthető parancsokkal is...
Tán-tán azért ajánlod, mert azt szereted? :D
Már attól is egyszerűbb ha kevés angol tudással kitalálhatóak a függvények, eljárások nevei és nem kell sokat 'udvarolni' a fordítónak, hogy valamit megértsen. Egyszerű szintaktika, tetszőlegesen formázható forráskód. Szerintem a Pascal és a C++ az a nyelv ami legideálisabb egy kezdőnek, de inkább a C++ mivel sok nyelv a C-re épül. Több nyelvet is ki kell próbálni, kinek mi jön be, lehet, hogy a kérdező a Pascal-t elsőre megértené.
Ha azt sem akkor jöhet a Comenius Logo :)
#Sir Butcher: Az én kedvencem a Delphi, szinte mindent abban írok, de a C és a C++ ismeretével könnyen tanulhatóak a mai modern nyelvek. Bár Delphi-ben is megírok mindent amit más nyelvben. Sokan nem szeretik - szerintem mert nem ismerik - mert nem hasonlít a C típusú nyelvekre, holott lényegesen könnyebb benne programot írni mint más hasonló C alapú nyelvben.
Minden nyelvnek megvan a helye, felhasználási területe, ezek ismeretében lehet ajánlani őket.
Kezdésnek jó választás a Python.
Ha esetleg kérdést is teszel fel, akkor biztos sokan tudnak majd válaszolni. Ha a könyvet használod, akkor meg egyszerű lesz kérdezned, mert leírod melyik példát nem érted ezen és ezen az oldalon, leírod mit értesz és megkérdezed, amit nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!