Mit ajánlanátok? Melyik iskolát végezzem el, hogy jó programozó legyek? C++, C, Php, Mysql.
Jövőre új érettségit szeretnék tenni matematikából és informatikából. Viszont addig szeretnék okj-n tanulni programozást, melyiket ajánlanátok? Vagy ti hol tanultok/tanultatok? Utána eltudtatok helyezkedni, vagy biztosítanak szakmai gyakorlati helyet?
A válaszokat előre is köszönöm!
Nem az iskolától leszel jó programozó. Ahhoz egy iskola kevés.
Mivel szeretnél foglalkozni? Desktop, web?
Én webfejlesztőként az iskola után 2 héttel már költöztem másik városba, mert adtak munkát.
Oké, tudom hogy nem attól leszek, kell a szorgalom is. Mint már írtam az megvan, de magamtól a phpt nem tudom elkezdeni, már próbáltam könyvekből és megakadtam , mert nem sikerült. És nem csak 1x 2x hanem többször is. Ezért mint te is említetted az iskola után 2 hét múlva már volt állásod.
Milyen iskolát végeztél?
Köszi a válaszod !
Én BSc-re jártam, ami ilyen-olyan okok miatt meg lett szakítva (igazából én voltam a balfsz). Aztán átnyergeltem munka mellett FSz-re. Web-programozó a szak hivatalos megnevezése.
Ha újrakezdhetném érettségitől az életem, akkor FSz -> BSc útvonalat járnék be. Szerintem te is bevállalhatsz egy estis FSz-t, jövő ősszel egyetem mellett is simán meg tudod csinálni, ha egyetemre szeretnél járni. (Ez a szak 2 éves)
C++, mysql, javascript, java, php, C, ezek a programnyelvek érdekelnek.
Szeretnék weblapokat felépíteni a 0-ról.
Grafikusi képzettségem van 5 évig tanultam. Viszont kevés, és mellé szeretnék megtanulni programozni, viszont ahhoz iskolára lenne szükségem, csak nagyon sok rosszat hallok az okjs képzésekről, és ezért szerettem volna megkérdezni, hogy ahová esetleg ti jártatok, ott milyen a képzés? Megéri-e?
Köszönöm!
Van különbség a web programozó és a programtervező informatikus között?
És te elvégezted végül a Bsc-t vagy a 2 éves felsőfokú szakképzés után elhelyezkedtél és dolgozol?
Köszi a választ!
Vannak érdekes dolgok OKJ-n, az biztos. :) Sajnos (vagy mégsem?) ahova én jártam már nem folytathat FSz-es képzést, ha jól tudom mostmár csak főiskolák, egyetemek végezhetik ezt a tevékenységet.
Mint mondtam, iskola kevés ehhez. Ott megmutatják az alapokat, ami elég ahhoz hogy otthon magadtól továbbtanulj az adott témakörben. Szerintem mindegy, hogy hova iratkozol be.
A két szak között ég és fold a különbség. A prog. terv. informatikus NAGYON matekos szak. Az informatikus szó nem is tudom mit keres a nevében. Ennek korábbi neve programtervező matematikus volt. Mivel ez egyetemi képzés, jóval nagyobb a követelmény, mint a web-programozónál, ami csak FSz.
Én FSz-szel helyezkedtem el, ha visszamennék BSc-re nem informatikát tanulnék.
Ja, és még valami:
Ha programozni szeretnél, felejtsd el a programtervező informatikust. Az kb. egy algoritmusgyáros matematikus, nem sokat foglalkozik programozással.
Értem. Köszönöm a válaszokat!
Akkor mindenképpen fsz-re megyek. Azt hittem hogy a programtervező is programoz weboldalakat, de akkor a webprogramozónál maradok.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!