Egy operációs rendszert szeretnék írni. Hogy induljak el?
Tudom, hogy nem vagyok normális, de itt van a nyár, valamivel el szeretném foglalni magam, és akkor legyen hasznos (tanulok belőle...).
Matek-Infó osztályba járok, az infó jól megy. C++ -t tanulunk, de valamennyire tudok Pascalba, meg Javába programozni, Objektum Orientált programozással nincs bajom, szálkezelés megy (úgy ahogy).
Nem akarok világmegváltó operációs rendszert írni, de örülnék, ha mondjuk a linux kernelt felhasználva lenne egy olyan operációs rendszerem, ami le tudja fordítani az általam írt programokat, tudja futtatni azokat, menteni, és hasonlók.
Legjobb az lenne, ha én írnám meg a kernelt is, de szerintem az nagyon hosszú lenne.
Kérdező, persze, te írtad, tavaly, aham :)
Tavaly megírtad a google ranks alapján a 704 legismertebb oldalt. Aminek napi szinten 1 milliós látogatottsága van.
Pláne, hogy a te általad tavaly megírt oldalt:
created date: 2007-12-14T12:03:32.0Z
Ezenkívül Amsterdamban élsz, és Dave Forsey-nak hívnak?... :)
Ha kernelt akarsz írni:
-Gondolj bele abba, hogy egyrészt processzus, erőforrás-kezelést kell írnod.Erről nincsenek ismerteid. Magad mondtad. Ez nagyon nehéz feladat, az ezeket kezelő algoritmusokat meg kell értened:
Mint pl. round-roubin, stb.
-Étkező filózófusok probléma( nem vicces hiába van ilyen neve, ez egy tényleges probléma.
Ez a következőt takarja: Adott öt filózófus egy kör alakú az
Asztalnál, mindeki előtt van valami kaja, és a jobb oldalt egy villa( a kajához pl. Milánói). Minden filózófus két műveletet végez: Eszik, és gondolkodik. Hogyan lehet megoldani, hogy a folyamat ne álljon le.
-Akkor újra kellene definiálnod magát a printf, malloc, scanf stb függvényeket a saját rendszerhívásaidra
Finoman szólva nagy feladat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!