Ez most mi a jó isten?! [LENTEBB RÉSZLETEZVE]
Most ezen a hülyeségen csesződött el az egész éjszakám, és szét tudnám verni a gépem emiatt. Csak engem hülyít így a sors??!!
A paradox történés pedig a következő:
- most csak röviden írom le, egyenlőre nem írok le minden technikai dolgot és manővert, amin átfutottam, mert az nagyon sok lenne... majd ha már van, aki komolyan megválaszolná a kérdésem, akkor részletezem -
Van egy programom, ami 1 bites hangfájlokat játszik le 16000 Hz-en a belső hangszórón keresztül.
Fogtam ezt a programot, és változtattam a kódban. Elmentettem, újrabootoltam DOS alól, és kipróbáltam, de valamiért levágta a hangfájlok elejét, csak a legvégéből játszott le annyit, amennyi az utolsó betöltött adatcsomag lett volna a bufferben.
Oké, újraindítom, csak olyan helyen változtattam a kódban, ahol tuti biztos voltam, hogy nem lesz baj.
Újra DOS alól, és megint ezt csinálja.
Na jó, gondolom csak én voltam a hülye. Fogtam, újra előhúztam a program eredetijét, és csak a stringeket írtam át.
Elmentem, újra bootoltam dosból ismét, és.... megint ez.
Na, itt már kezdek megőrülni. Illetve, amikor kilép a programból, futási hibát jelez (amikor már vége a programnak, ugye "logikus")
Na jó, közben eszembe jut, hogy lehet, azzal van a baja, hogy néhány stringet kitöröltem teljesen, és ugye egy string vége egy C nyelvű programban 00-val van zárva, szóval biztos egy 0 hosszú string vagy efféleség lehetett a problémája - bár nem értettem, hogy hogy jönne ez ahhoz, hogy levágja lejátszáskor a fájlok elejét, de mindegy.
Közben - amit kihagytam - persze megbizonyosodtam arról, hogy a lejátszott adatfájl teljesen ugyanaz maradt (tehát nem írta felül a program).
Oké, XP-boot, eredeti elő, és most csak pár karaktert változtattam a stringben..... ÉS ugyanúgy továbbra is levágta...
Na jó, itt már gyanús volt nekem a dolog....
És most ITT KÉREM, HOGY MINDENKI MÉG JOBBAN FIGYELJEN!:
Visszaléptem XP-be, elővettem a TELJESEN EREDETI, MÓDOSÍTATLAN ÉS MINDIG IS (azelőtt) MŰKÖDŐ "gyári" EXE fált, feltettem a floppyra, és ismét bebootoltam DOS-alól.
Utána parancssorosan >nagybetűsen< (ez most fontos a paradoxon jelenség szempontjából) a megfelelő argumentumokkal futtattam a programot, és...... a !!!teljesen eredeti!!! program most is ugyan-úgy levágta a végét.
Utána, beírtam >CSUPA KISBETŰVEL< ugyanúgy a program nevét és az argumentumokat, majd Enter, és...........
na kitaláljátok ;)
Lejátszotta >>>RENDESEN<<<, az elejétől a végéig.
És innentől már utána mindig működött, mármint amíg újra nem indítottam......
Szóval összegzésképp a dologról szólva:
http://www.youtube.com/watch?v=oXYZttxunPw
(a két középső ujjammal együtt)
Tehát egyszer nagybetűvel írom be a program nevét, akkor meg van hülyülve, amikor meg kisbetűsen, működik??!! Egy olyan rendszer alatt (MS-DOS 3.3), aminél egyébként is kis-vagy-nagybetű egyre megy??!!!
MI A JÓ BÜDÖS RODHADT JETITALPÚ TEHERBEK--RT REDVÁSSZÁJÚ PARADOX K--RVAISTEN VERÉSE EZ!!!!!
Akik elkezdenének azzal jönni, hogy hülye vagyok az informatikához, meg biztos annyira sem értek a programozáshoz hogy ....., azok kérem még legalább háromszor olvassák át attól a résztől kezdve, hogy "MINDENKI MÉG JOBBAN FIGYELJEN"!
Mert az nem normális, hogy ugyanaz a kód egyszer így, másszor úgy fut, engem meg az őrületbe kerget. [[NEM feltételes szerkezetről vagy elágazásról, NEM alternatív kódrészletről, NEM különböző környezeti változókról, és NEM futási időben módosuló kódról van itt szó]]
Tehát 2×2 az MINDIG 4 kell hogy legyen, nem lehet az, hogy egyszer 5, másszor meg 3, utána meg megint 4 egy ideig. És én világéletemben úgy tanultam, hogy ez az informatikában is így van.
Remélem aki már vágja a párhuzamot, az érti a problémám.
Szóval mi a paradox K. istenverése ez, ami elb....ßta most az egész éjszakámat, ahelyett, hogy tudtam volna érdemlegesen előrehaladni a dologgal?!!
Kb. "csak" ennyi a kérdésem.
A nem sértegető válaszokat előre is köszönöm!
P.S.:
DOS-fóbiások, meg akik világéletükben csak Blu-Ray disc-et és 64 bites Win7-et láttak, kérem kíméljenek (a csipkelődéstől)!
Köszönöm.
SimkoL, nagyon nagyon nagyon köszönöm!!! :D =D
Így akkor remélem meg tudom oldani az egészet gányolások nélkül! :)
Amúgy meg mindenkinek köszönöm a válaszokat, de legesleginkább SimkoL-nak a fordító linkjét!
'Vagy van egyáltalán itt még magyarországon elérhető 5.25-ös floppyOLVASÓ? Mert én mondjuk az életbe nem láttam még olyat, akinek lett volna, de nem is hallottam ilyen emberről még az általam megismertek közül. '
Most már ismersz :) Van kettő a szekrényemben a többi retró cucc mellett.
Az akkor jó! =] Bár sajnos veled találkozni nem fogok tudni, tehát ez csak fél ismeretség.
Azért minél előbb "digitalizálj" minden 5.25-ös floppy-t akkor, amit megkapsz, mert sajnos ezek a technikák már gyorsan felejtődnek.
És el sem hiszem, tényleg lefordul, méghozzá a C-forráskódból!!! :D
Nah, ebből is láthatjátok, nem sokszor van sikerélményem ilyenekben. :P
Még egyszer köszönöm a linkeket!!! =D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!