Irj egy programot, amely egy tömb elemeit eggyel balra lépteti ciklusosan. A legelső elemből a legutolsó elem lesz. Hogy kell ezt megoldani?
ideiglenes=tömb[1]
ciklus i=1..N-1
tömb[i]=tömb[i+1]
ciklus vége
tömb[N]=ideiglenes
N a tömb elemszáma.
Egyébként erre úgy lehet(ett volna) rájönni hogy: elképzeled, hogy van egy tolltartód, amiben kis fülek vannak a ceruzáknak. És hogyan csinálnád meg a feladatot. Hát kiveszed az elsőt, aztán a többit szépen arrébb rakod, majd az elején kivett elsőt beteszed az utsó helyre.
Lehet, hogy ezt kellett volna előbb írnom megoldás helyett... most már mindegy. :-)
int N = 20;
int tomb[N];
// a tömb feltöltését azért legalább csináld meg te
int elso = tomb[0];
for(int i = 0; i < N-1; ++i) tomb[i]=tomb[i+1];
tomb[N-1] = elso;
Ha minden igaz. A 2. sorban nem vagyok tuti, hogy lefordul-e, rég programoztam C-ben. :)
Azt lehet bekérni a felhasználótól, beolvasni egy fájlból vagy magába a programba beleírni..
:)
Az a baj io, hogy igazad van, nem kellett volna. :D Nem is szoktam amúgy, rávezetés párti vagyok, de ma ilyen kedvem volt valahogy. :)
(Ha most lenne egy kék fülkém, megállítanám magam az #1 hsz után. :D)
De figyelj, ha programozói szakra jár, nem oszt, nem szoroz, hogy most megírtam neki. Ha védése vagy számonkérése lesz, úgyis megbukik. Ha nem írtam volna meg, akkor is megbukna. És ígyis-úgyis megint jön kérdezni, ha nem látja be, hogy rossz szakon ücsörög.
Ha meg ez csak valami melléktárgy, hadd legyen már neki gyereknap, hogy talán ebből összekaparhatja a kettest.
Primitív kérdések meg mindig jönnek, függetlenül attól, hogy nekem ma milyen kedvem volt. :D Lásd, megérkezett az osztálytársa:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!