Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Segítene valaki c#-ban?

Segítene valaki c#-ban?

Figyelt kérdés

Meglehetősen kezdő vagyok a programozásban. Remélem a példával érthető lesz a problémám. A windowsform programomban van jó pár if , melyek oldalakat szimbolizálnak. Ezeket az if-eket egy gomb kattintás alá tettem. Mikor kattolok, tervem szerint az aktuális if magjában a feltételben foglalalt változó értéke emelkedik, így egy újabb oldalra állitaná be az if értékét, és lapozna. De mivel nem gondoltam bele rendesen, ezért alapjáraton végiglapozza az egészet, és egy kattintás után a könyv végére ér. Hogyan tudnám szüneteltetni a futtatását a dolognak, hogy csak kattolás után változtassa meg az oldal számot tartalmazó változott?

Pl.:

button1-re kattintva

if (oldal==1)

{ TextBox1.Text = asd; oldal = 2; }

if (oldal==2)

{ TextBox1.Text = qwe; oldal = 3; }

stb...

2014. jún. 8. 23:39
 1/4 anonim ***** válasza:

if (oldal == 1)

{ ... oldal = 2}

else if (oldal == 2)

...

Az else kulcsszót használd.

Alternatív megoldás a switch-case szerkezet. Nem tudom hogy van C#-ban (gugli segít), az valahogy így néz ki:

ha az x változó értéke {

1: oldal = 2; kilép;

2: oldal = 3; kilép;

...

}

2014. jún. 8. 23:48
 2/4 anonim ***** válasza:

#1 vagyok, magyarázat az else-hez:

Az else azt jelenti, hogy különben.

if (f1)

{

// ha f1 teljesül, ez a blokk hajtódik végre

}

else if (f2)

{

// KÜLÖNBEN, tehát ha f1 NEM teljesül, és ha f2 teljesül, akkor ez a blokk

}

...

Lehet persze végtelenségig sorolni.

2014. jún. 8. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:

és persze olyan is van, hogy

if (f1)

{ ... }

else { ... } // ha semelyik feltétel nem teljesül

2014. jún. 8. 23:52
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ, az else if kimaradt nekem valahogy, csak külön-külön tanultam.
2014. jún. 8. 23:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!