Hogy néz ki Java-ban ez (C++) : cout << "a" << endl << "a";?
c++ std::endl valóban "\n"-t ír ki. Java-ban legcélszerűbb egy beépített metódus használata:
System.lineSeparator(); // java 7+
vagy
System.getProperty("line.separator"); // java 7 előtt
A két metódus eredménye emgegyezik: rendszer független sorvége karaktert fog visszaadni, ami unix rendszereken "\n", windowson "\r\n".
"c++ std::endl valóban "\n"-t ír ki."
téves. ez csak egy lehetőség! De az endl nem feltétlenül \n, ezt nem írja elő a szabvány. Csak azt, hogy az adott rendszeren ez kell, hogy jelölje a sortörést. A \n pedig csak az újsor karaktert kell, hogy jelölje. Nem minden rendszeren jelöl sortörést az újsor karakter. Például, van, ahol a \n után a sor elejét írja át, nem a következő sor elejét. Az endl pedig mindig a következő sor elejét írja át!
Téged ezzel az ELTE-s C++ vizsga beugró kérdéseinél már hazavágnának :D
"De az endl nem feltétlenül \n,...
..
Téged ezzel az ELTE-s C++ vizsga beugró kérdéseinél már hazavágnának :D"
std::endl
Inserts a new-line character and flushes the stream.
Its behavior is equivalent to calling os.put('\n') (or os.put(os.widen('\n')) for character types other than char), and then os.flush().
ma 19:09
Siess, még nem késő készülni arra a beugróra.
Azért érdekes a kérdés, vagy azért lehet félreértés, mert az endl valóban \n streambe küldésével egyenértékű, viszont nem feltétlenül \n kiírását fogja eredményezni. Ez a streamek tulajdonsága, ha szöveg üzemmódban vannak, akkor 10-es ASCII karakterre máshogy működnek, mint a többi karakternél.
Ilyetén mindannyiótóknak igaza lehet, ha arrafele csavarjuk a másik mondandóját, ahogy értette.
Most ha ezzel az ELTE-t népszerűsíteni szeretted volna, pont fordítva sikerült.
Most ha komolyan ebben a source code-ban azt mondod hogy az "\n"-t nem lehet használni, szerintem ha lehet, vedd fel újra a progalapot, ahol a C-t tanítják gondolom (nem vagyok ELTE-s szerencsére) és kezdd előröl a tanulást :)
Kérdező, te meg egy sima hello word-ből ki tudnád nyerni az információt, de ezt már korábban leírták ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!