Kezdő Java kérdés: main () metódusba bekért értéket hogyan tudok átadni más metódusnak?
Sziasztok, most ismerkedem a Java-val. A feladatom az lenne, hogy a main() metódusba kérjek be egy számot, majd egy másik metódus számítsa és írja ki annak dupláját.
Az alábbival próbálkoztam:
public static void main(String[] args){
Scanner scan = new Scanner(System.in);
System.out.print("Kérem, adjon meg egy számot!");
int szam = scan.nextInt();
}
private void dupla(){
int szamdupla = szam * 2;
System.out.println("A megadott szám kétszerese: " + szamdupla);
}
De itt a dupla() nem ismeri fel a main() által bekért számot. Hogyan tudok a kettő között kapcsolatot teremteni?
"vagy globális változókat kell használnod, ami az adott objektumon belül minden metódus számára elérhető"
Az ám, de a main az static.
"majd egy másik metódus számítsa és írja ki annak dupláját"
Ez mint feladat így eleve rosszra tanít szerintem, de mindegy. A legjobb az lenne, ha megkapná paraméterben, és az eredménnyel visszatérne.
Ebből a te feladatodban marad a paraméter.
private void dupla(int szam){
....
És így hívd meg a main-ben:
...
int szam = scan.nextInt();
dupla(szam);
...
Az ám, de a main az static.
...
Ebből a te feladatodban marad a paraméter.
Az, hogy a main statikus, az nem befolyásolja azt, hogy megoldható globális változóval, ha a változó is statikus...A hívott metódusnak ugyanis szintén statikusnak kell lennie, ha egy osztályban van a main metódussal...
Igen, és akkor minden static lesz, gyönyörű :D
Egyébként meg se érte válaszolni, látva, hogy hogyan "tanulnak" egyesek..
"Igen, és akkor minden static lesz, gyönyörű :D"
Igen, de hát az egy másik kérdés. ;) bár ilyen bonyolultságú alkalmazásnál még sok jelentősége nincs a dolognak. ;)
import java.util.Scanner;
public class Faq {
public static void main(String[] args) {
Scanner scan = new Scanner(System.in);
System.out.print("Kérem, adjon meg egy számot: ");
dupla(scan.nextInt());
}
private static void dupla(int a) {
System.out.println("A megadott szám kétszerese: " + (a * 2));
}
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!