Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java nyelvben a szöveget...

Java nyelvben a szöveget hogyan lehet formázni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Házilag próbálkozok megtanulni a Java nyelvet, az alapok mennek is valamennyire. Most kíváncsi lettem, hogyan kell mondjuk egy félkövér zöld 'alma' szót kiíratni.

Alig értek hozzá, ezért kérem a ti segítségeteket, Köszi! :)

2014. jún. 7. 12:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Hova szeretnél félkövéren írni? Konzolra?

Nem épp triviális dolog, platformfüggő. Linuxokon könnyű, ott csak formázó kódokat kell beírnod a szövegbe, ebben Google bácsi segít. Win-en vagy telepítesz egy Linux konzolt szimuláló cuccot, vagy használsz valami lib-et, ami ezt megoldja, pl.: [link] (nem próbáltam).

GUI-ig eljutottál már? Swing-ben például a JTextPane elemben lehet formázgatni:

[link]

2014. jún. 7. 12:30
 2/18 anonim ***** válasza:
5%

Úgy, hogy először is hagyod a Java-t a p'csába, és tanulsz egy normális nyelvet (pl. C vagy Python).

[link]

2014. jún. 7. 12:42
 3/18 A kérdező kommentje:
ööö.... ok, akkor C++ előbb?
2014. jún. 7. 12:47
 4/18 anonim ***** válasza:
88%
Nyugodtan tanuld a Java-t, ha az érdekel és tetszik.
2014. jún. 7. 12:50
 5/18 anonim ***** válasza:
11%

"Nyugodtan tanuld a Java-t, ha az érdekel és tetszik."

És utána tanuljon meg programozni is, hogy rájöjjön, hogy a Java szar?

Egyébként, a C++-t nem javaslom, mert nem kezdőknek való nyelv.

A C viszonylag kezdőbarát, de még kezdőbarátabb a Python. És mindkettő jobb nyelv éles munkában is, mint a Java.

Esetleg lehet barátkozni még a Ruby-val, vagy a Pascal-al.

Java-val kezdeni semmiképp nem érdemes. (Azzal folytatni meg főleg nem)

2014. jún. 7. 12:57
 6/18 anonim ***** válasza:
83%

Ha te utálod, ne használd. Attól, hogy te utálod, a nyelv nem szar. Ha a kérdezőt ez érdekli, hadd tanulgassa.

Elég sok helyen használják a Java-t (okostelók, TV-k, banki rendszerek). Dobogós keresett nyelv a piacon, éppúgy, mint a C/C++.

2014. jún. 7. 13:15
 7/18 anonim ***** válasza:
29%
Nem a nyelvet utálom, hanem azt, ha használják. Működőképes, "jó" nyelvről van szó, csak éppenséggel olyan rosszul van megtervezve, hogy a legtöbb alternatívája jobb nála.
2014. jún. 7. 13:19
 8/18 A kérdező kommentje:
Utánanéztem a Java-nak is és a C++-nak is. Nos, a C++-hoz képest a Java 1000x nehezebb/bonyolultabb. Csak most már nem tudom, hogy folytassam-e akkor azt a Java-t, vagy inkább erősítsek rá a C++-ra.
2014. jún. 7. 13:47
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
A C++ bonyolultabb, mint a Java, de ahhoz, hogy tanulj, nem kell átlátnod az egészet.
2014. jún. 7. 13:54
 10/18 anonim ***** válasza:
83%
Jajj, ne kezdjetek nyelvi vallásháborút. Én sem vagyok a JAVA barátja, de azért kár szídni így általánosságban...Én is szeretem a pythont pl, de az egy scriptnyelv, teljesen más a célja, mint mondjuk a C++-nak vagy a javának.
2014. jún. 7. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!