Sinus/Cosinusos matematikai problémában tudna segíteni valaki?
Javaban próbálkozom, de feltételezem, hogy ez a probléma programnyelv független igazából.
Szükségem van egy olyan függvényre, ami egy változót (0 és 700 közötti bármilyen értéket felvehet) úgy alakít át, hogy a kimeneti értéke 1.0 és 0.6 között legyen. (ha 0 akkor 1, és ha 700, akkor 0.6). És itt jön az extra csavar, hogy mindezt ne lineárisan, hanem progresszíven, az elején jobban csökkenjen, mint később.
Valami ilyesmi lehet a megoldás, de őszintén szólva nem értem igazán, ezt 3 órányi próbálkozással sikerült összehozni: output=1-(Math.sin(Math.toRadians(input/8))/3);
(Ez 1 és 0.66 közötti értéket ad ki, de túl lineárisan, 50-enként az elején 0.04-eket csökkent, később 0.01-et. Meredekebben kéne nekem, pl az elején 0.08-akat.)
"ne lineárisan, hanem progresszíven, az elején jobban csökkenjen, mint később"
progresszíven? na az mi.
Aztán miért pont sin függvénnyel próbálkozol?
Nem is értem.
-x^2 fv pl.
Köszönöm a sok ötletet, rendesek vagytok, mentek a zöldek. A matekos könyv linknek is örülök, tudom, hogy itt még van lemaradásom, sajnos.
Fogok próbálkozni este, ha végre hazaérek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!