Tömb minden második karaktere legyen b?
for (i = 0; i < 20; i++){
if (i & 1)
string[i] = 'b';
}
Öhöm, a karakterek és a sorszámuk más...
Úgy gonodolod, hogy mondjuk
for(i=1; í<=array.length; i+2){
array[i] = "b";
}
És melyik nyelven és milyen if kéne ehhez?
Hmmm. Azt hiszem, valamit félreértettél.
Ez a feladat megoldható if nélkül, és sajna, úgy erőforrás-takarékosabb, és gyorsabb is.
Nem fikázok senkit, ha te üldözési mániás vagy, az a te dolgod. Egyébként akkor írtam meg a választ, amikor a tiéd még nem volt kiposztolva, ezért nem a tiédre válasz. Nézd az időt.
A kérdezőnek volt válasz, miszerint:"for-ral és if-el kéne megcsinálni."
valahogy így kéne
valamiért nem jól fut le, pedig pont igy csináltam órán..
char tomb []= {'a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a','a'};
for (int i=0;i<=tomb.length-1;i++) {
char betu = tomb[i+1];
if (betu=='a') {
betu='b';
System.out.print(tomb[i]);
}
}
#5: hát gondold végig mit csinál a kód...
- végigmegy a tömbön
- kiveszi az aktuális utáni elemet egy változóba
- ha az a változó 'a', akkor 'b'-re állítja
- és kiírja az aktuális elemet
Problémák:
- mivel az i+1. karaktert veszi ki, és a ciklusfeltételben nem így készültél, gyönyörűen túl fog indexelni a tömb végén
- minek ellenőrizni hogy 'a'-e az elem, ha mindegyik az
- átállítod a betu változót, de nem teszed vissza a tömbbe
- a kiírás is csak a feltétel teljesülésekor történik meg - most ez oké, de a feladatban nem lesz jó szerintem
#1 és #2 válaszoló kódját tanulmányozd.
#1-es kódjában a & operátort ha nem érted, akkor vizsgálhatod maradékképzéssel (%) is azt, hogy páros indexen vagy-e.
Az indexelésre meg figyelj, a cikluson belül is gondold át mit csinálsz. A legtöbb nyelvben 0..N-1 -ig lehet indexelni. Java-ban is, úgy látom abban dolgoztok.
köszi mindenkibek hogy segítettetek :)
9-es téged meg a hálám örökké üldözzön :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!