Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Értelmes elgondolás egy...

Értelmes elgondolás egy programot úgy felépíteni, hogy a számítás igényes részeket kiszervezem unmanaged C++ project-be és dll-eken keresztül használom őket C# alól?

Figyelt kérdés
Unmanaged kódnak jobb a futási ideje, C#-ban meg könnyebb/gyorsabb grafikus felületet fejleszteni, meg kismillió .NET támogató eszköz van amik könnyítik a fejlesztést. Ezek az indokok elégségesek lehetnek egy hibrid rendszer létrehozására?

2014. máj. 27. 12:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Hogy neki mire kell optimalizálni, azt gondolom el tudja dönteni. Én csak azt állítom, hogy nem valószínű, hogy gondot okoz, hogy C#-ban fejleszt. Nagyon kevés az olyan projekt, amihez az nem elég. Szinte alig van. (Ettől még lehet C++-ban is fejleszteni, csak nem KELL, ez a különbség)

És nem, nem feltétlenül prototípus készítésről beszélek. Ugyanis ha nem egy számításigényes real-time alkalmazásról, webszolgáltatásról, stb.-ről van szó, vagyis, ha a latency jelentősége alacsony, akkor nem fog számítani, hogy gyenge nyelvet használ.

Ha számít a latency, akkor természetesen használjon C++-t. De ez nem derült ki a kérdésből, azt sem írta le, hogy hogyan akarja futtatni az alkalmazást.

2014. júl. 4. 20:42
 12/17 A kérdező kommentje:

Nálunk, egy mérnöki program fejlesztésénél igencsak sebességre kell optimalizálni.

Amúgy régebben volt egy C++ geometriai függvénytáram is, amit ha managelt környezetben fordítottam lényegesen lassabban futott, mint alap esetben.

2014. júl. 5. 15:46
 13/17 anonim ***** válasza:
És real-time alkalmazásról van szó?
2014. júl. 5. 19:02
 14/17 A kérdező kommentje:

Igen ... többnyire.

Az említett függvénytárat még 3D testek szerkesztéséhez írtam (testek egyesítése, különbsége ... stb). Leraksz egérrel testeket (kocka, gömb, hasáb, gúla ... stb) és szerkesztheted őket szabadon.

2014. júl. 6. 09:49
 15/17 A kérdező kommentje:
Mikor sok száz síkidommal határolt testeket vonogattam ki egymásból, akkor manage-elt környezetben ilyen egytized másodper körüli idő alatt számolta ki a program az eredménytestet, nem manage-elt verzióban meg egyszázadmásodperc körüli idők jöttek ki.
2014. júl. 6. 09:53
 16/17 A kérdező kommentje:
A cégünk programjában megesik, hogy tömegével kell legenerálni ilyen sok száz síkidommal határolt testeket (pl egy tető alakjában ki kell vágni üreges vasbeton panel elemeket, amik kitöltik a tetőszerkezetet). A régi program verzióban ezek a műveletek 10-20 másodperceket is elvehettek, ami igencsak idegesítő lehet a user számára. Miután átírtam a programnak ezt a részét, már észrevehetetlen lett a számítási idő ... kattintasz és már kész is van. Az ilyen problémákat kár lenne pl C#-ban megvalósítani manage-elt környezetben, mert igencsak érezhető lenne a különbség.
2014. júl. 6. 10:01
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor meg mi a kérdés? Értelemszerű, hogy úgy érdemes csinálni, ahogyan a legoptimálisabb.
2014. júl. 6. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!