Értelmes elgondolás egy programot úgy felépíteni, hogy a számítás igényes részeket kiszervezem unmanaged C++ project-be és dll-eken keresztül használom őket C# alól?
Hogy neki mire kell optimalizálni, azt gondolom el tudja dönteni. Én csak azt állítom, hogy nem valószínű, hogy gondot okoz, hogy C#-ban fejleszt. Nagyon kevés az olyan projekt, amihez az nem elég. Szinte alig van. (Ettől még lehet C++-ban is fejleszteni, csak nem KELL, ez a különbség)
És nem, nem feltétlenül prototípus készítésről beszélek. Ugyanis ha nem egy számításigényes real-time alkalmazásról, webszolgáltatásról, stb.-ről van szó, vagyis, ha a latency jelentősége alacsony, akkor nem fog számítani, hogy gyenge nyelvet használ.
Ha számít a latency, akkor természetesen használjon C++-t. De ez nem derült ki a kérdésből, azt sem írta le, hogy hogyan akarja futtatni az alkalmazást.
Nálunk, egy mérnöki program fejlesztésénél igencsak sebességre kell optimalizálni.
Amúgy régebben volt egy C++ geometriai függvénytáram is, amit ha managelt környezetben fordítottam lényegesen lassabban futott, mint alap esetben.
Igen ... többnyire.
Az említett függvénytárat még 3D testek szerkesztéséhez írtam (testek egyesítése, különbsége ... stb). Leraksz egérrel testeket (kocka, gömb, hasáb, gúla ... stb) és szerkesztheted őket szabadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!