Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Pascal, FPS, mozgásirány...

Pascal, FPS, mozgásirány számítási hiba, vagy én nem csinálom jól?

Figyelt kérdés

igazából az a lényeg:

van a játékos, aki egy koordináta rendszeren mozog, és van egy alfa szög, ami a nézési iránya (az abszolút előrenézéstől való eltérés), és azt kéne kiszámolni, hogy ebből az alfa szögből az előre menéshez milyen koordinátára ugorjon, jelenleg ezt használom:

if ktaste[119] then begin

playerpos[1]:=playerpos[1] + (0.1 * sin(alfa));

playerpos[2]:=playerpos[2] - (0.1 * cos(alfa));

end;

a playerpos az x,z koordinátákat tárolja, és ez a számológépemen számolva nagyon jó, de a pascal más értékeket ad vissza

pl.:

számológépen: sin 90 = 1

pascalban sin(90) = 0.8940

és ezért kicsit részegen mozog a karakterem, és ez egy horror játékba (majd pár év múlva) elégé nem jó.

szóval, én nem csinálom jól, vagy a pascal trollkodik ? és esetleg valami megoldás is lehet rá?

2013. jún. 4. 15:44
 1/4 anonim ***** válasza:
A pascal ezek szerint radiánban számol.
2013. jún. 4. 15:47
 2/4 anonim ***** válasza:
Rohadt meglepõ módon. :D
2013. jún. 4. 17:57
 3/4 SimkoL ***** válasza:

Bár lehet, hogy nem ide tartozik, de ezek a fiatalemberek felkapnak valamit amivel 'ugymond' érdekeset lehet alkotni és közben a programozás alapjairól fogalmuk sincs.

Akinek nem inge.....

2013. jún. 4. 19:58
 4/4 A kérdező kommentje:
én egy éve tanulom a programozást, de csak rendes iskolai feladatok körében, most szeretnék valami nagyobb projektet összehozni, vagy inkább tanulmányi projektet, és ahhoz ez a segéd infó kellett, szóval nem tudok ingekről, de köszönöm az elsőnek, meg a többieknek :)
2013. jún. 4. 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!