Szerintetemelyik programozási nyelv jobb?
A c++ vagy a visual basic ?
Nekem a visual basic jobban bejön azért kérdem szerintetek ? A 2 nyev közül melyik tud többet ? köszi előre is !
Le lett irva, próbálj szöveget értelmezni.
A te szinteden meg lehet nem kéne még ilyen témákba bocsátkoznod, ha bevallottan nem értesz hozzá.
Nem igazán értem a logikád...
Felteszed a kérdést, hogy melyik tud többet, és aztán kijelented, hogy maradsz a kisebb tudásúnál. Féltél, hogy a VB túl sokat tud, és ha azt hozzuk ki, hogy a C++ elbújhat a VB mellett, akkor átváltasz arra?
Egyik sem jobb, mint a másik.
Minden feladatra van egy ideális nyelv.
Van amit VB-ben érdemes megírni, de van amit C++-ban.
Például egy komolyabb matematika számítást vagy 3D szimulációt is meg lehet írni VB-ben, csak lehet akadni fog és egy erőmű kell ahhoz, hogy egyáltalán elinduljon.
Ellenben meg van amit C++-ban több száz sor kód elérni, VB-ben meg 2 parancs.
"MErt vb -ben nincs rengeteg kód!"
Mint írtam, feladat függő.
Van amit ebben nagyobb szívás megcsinálni.
C, C++, VB, pascal mindegy.
Minden natív compiler gépi kódra fordít, a végeredmény ugyan az.
Bármilyen nyelvvel bármit meg lehet csinálni, vagy legalábbis meg lehet próbálni. Nyilván egy cégnek nem érdeke C-ben lefejleszteni egy teljes számlázóprogramot a nulláról, ahogy a Java sem arra való hogy grafikus felületeket dobáljunk vele össze.
Vannak RAD-ot támogató nyelvek, vannak kifejezetten script nyelvek és vannak olyannok amivel egy teljesítményorientált rendszert is össze lehet hozni.
Minden nyelvnek megvan a maga területe, ahol érdemes használni. Ezt úgy képzeld el mint egy szerszámos dobozt a mester kezében.
tl;rd: Nincs jobb vagy rosszabb nyelv, a nyelv egy eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!