Miért van az, hogy valamire nem tanulok, és jobb, mint amire órákat készülök?
Egy érdekességet vettem észre. Töriből eddig csakis 5-öm van, magyarból és matekból meg 3-as. Törire sohasem tanulok. (Ez azt jelenti, hogy a törióra végén becsukom a füzetet és a következő töriórán nyitom ki legközelebb.) Magyarra meg matekra tanulhatok egy-két órát is, de semmi. Próbáltam már, hogy ezekre sem tanulok (1 héten kersztül) de csak rosszabb lett. Miért van ez?
Ezekre sohasem tanulok, mégis csak jó jegyem van belőlük: Töri, informatika, fizika, földrajz, biológia. 8.-os vagyok.
Mert az jobban megragad benned, órán odafigyelsz rendesen hamarabb megjegyzed. Én a biológiával és földrajzzal vagyok így, arra soha nem kellett tanulnom. Matekból, töriből, fizikából már akad gond, azt átnézem jobban. De tanulj inkább mindenre mert gimiben már nehezebb lesz.
Egy 10-es srác
Egyetértek az előttem szólóval, én egyetemista vagyok és valóben egyre nehezebb és több is az anyag, de persze nem kell elrettenni semmitől sem! :)
Észrevételem alapján az érdemjegyek jobban függenek attól, hogy mennyire érted az anyagot és fogadod be. Ez tantárgyanként eltérő lehet, hogy mennyi időt szánsz rá. Amiről szívesen hallassz esetleg érdekesnek találod, azt könnyebben megjegyzed. Vannak olyan tárgyak persze ami nehezebb.
Egy megoldás lehet, ha kikéred a tanárod véleményét, hogyan érdemes hatékonyabban tanulni rá. Esetleg mi okozhat neked problémát a tanulás során. A gimi alatt én is rátjöttem, hogy igazából minden tárgyra másképpen kell tanulni, de ez lehet akár élvezetes is! :)
Sok sikert a továbbiakban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!