Mit csináljak, ha a jövőben web-programozó szeretnék lenne?
Gimnázium 9. évfolyamába járok kéttannyelvű képzésre. Melyik egyetemet/főiskolát célozzam meg? Milyen jegyek szükségesek?
Mit gyakoroljak/tanuljak szabadidőmben?
Én nem tudom, hogy melyik egyetemen mi a tendencia, de nálunk az ELTÉn elég gyér a webfejlesztés.
Van Web1 és Web2.
Web1-en HTML/CSS, Web2-n pedig JavaScript és PHP.
Ez 2 félév. De kelleni fog még adatbázisok, hálózatok stb. Ezek viszont már vállalhatóak :D De mint minden prog tárgyban, szerintem ha tudsz programozni(nyelv függetlenül) akkor nem lesz problémád se a JS-el se a PHP-val, de még az SQL-el se.
Első jól mondja, kb tényleg ez a felhozatal. (Bár nálam a Web1-es csoportban én már tanítottam PHP-t, de ez más kérdés.)
Mindegy hova mész, ennek a nagy részét magadtól fogod megtanulni.
Kezdj ismerkedni a HTML-el és a CSS-el. Ezekre mindenképpen szükséged lesz.
@SimkoL: Évek óta hangoztatják, hogy a webfejlesztőkkel Dunát lehet rekeszteni, ez részben igaz is, de JÓ fejlesztőkből a mai napig is kevés van ezen a téren.
Tudom, állás-interjúztattam párszor...
Sajnos rengeteg silány OKJ képzés van, ahol adnak valamiféle papírt és amitől az emberek azt hiszik, hogy jó, innentől beindul az üzlet és csinálhatják az oldalakat.
A mai napig találkozom olyan "frissen végzett" emberekkel akik táblázatokkal raknak össze egy frontendet és mysql függvényeket használnak, ahol az SQL kéréseket mindenféle ellenőrzés nélkül összefűzik és lefuttatják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!