Pascalban, hogy lehetne megoldani a prímtényezőkre bontást?
Figyelt kérdés
2014. máj. 22. 17:21
1/7 anonim válasza:
Ciklussal. Kell egy tömb a prímszámokkal. Ezen kell végigmenni. Ha a számunk maradék nélkül osztható, akkor mégegyszer nézed azt az elemet, ha nem, akkor megnézni a következő prímszámot a tömbből, stb, és az alapszámot leosztani a prímmel.
2/7 anonim válasza:
Rengeteg módon meg lehet oldani, kérdés, hogy kinek kell.
3/7 SimkoL válasza:
Ha feles, sör játszik akkor írok neked egy egyedi névre szólót. Ha a feles liter, a sör rekesz még el is magyarázom :)
4/7 SimkoL válasza:
Viccet félretéve legalább kezdj bele.
1. Írj egy eljárást ami bekéri a felbontandó számot.
2. Írj egy függvényt ami megállapítja egy számról, hogy prim-e. function prim( n longint ) : boolean;
3. Írj egy eljárást ami addig osztja az adott számot az első primmel - 2 - amig maradék nélkül meg van benne. - if szam mod prim = 0 then szam := szam div prim....
Ha nincs meg jöhet a következő prim - ehhez kell a prim függvény - és így tovább addig míg a szám nem 1.
4. A két eljárást tedd be egy főprogramba.
Na már majdnem megírtam a programot is :)
5/7 SimkoL válasza:
Azt nem írtam, de evidensnek tartom, hogy közben ki is kell írni a 'játékban lévő' primeket vagy be kell pakolni egy tömbbe és a végén kiírni. Az egész program nekem 59 sor, de ebben már hibakezelés is van :)
6/7 anonim válasza:
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Nah majd ha nemtudok megoldani valami mást veszek egy sört... :Dr
2014. máj. 23. 06:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!