Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Free Pascalban hogy kell...

Free Pascalban hogy kell megoldani?

Figyelt kérdés
Keszitsunk matrixot amely kiolvas egy allomanybol 10x10 es matrixot! 1) Szamitsuk ki a matrix elemeinek oszeget .2) Legnagyobb elem kiirasa 3) legkiseb elem 4) szam. Ki. A foatlo es mellekatlo osszeget 6) irassuk ki a foatlo es melekatlo lnko-jat.7) irassuk ki piros szinnel a matrix prim ertekeit (set color, text, color 4: ) 8) paros zold szinre, paratlant lilara kulon kiiratni sorokba 9) irassuk ki a matrixot ugy, hogy felcsereljuk az elso oszlopot a 10-es oszloppal 10) irassuk ki a matrixot ugy hogy az elso sor felcserelodik a 1-3 2-4 5-7 6-8 9-10 11) tudvan azt hogy a negyzetes matrix a foatlo es a mellekatlo negy teruletre oszthato fel szamoljuk ki a legnagyobb terulet szamat amelynek a szamainak az oszege a legnagyobb

#PASCAL PROGRAMOZAS
2014. máj. 19. 16:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Rendben, segítünk. Mi a kérdés? Mit nem értesz?
2014. máj. 19. 16:41
 2/21 A kérdező kommentje:

Az algoritmus leirasat

a primek kulon sinenek kiirasat azt a foatlo illetve melekatlo-s menetet kerlek szepen ird le nekem nagyon fontos lenne ha erted..

2014. máj. 19. 16:43
 3/21 A kérdező kommentje:
Nem nagyon ertem a pascal programozasi nyelvet es bajok vannak az ilyen matrixosokal a konyuket tudom oszeadasos kivonasos stb ... de ezeket nem nagyon ertem hogy hogy olvasom be hogy szamitom ki az elemeinek oszeget ,legnagyobb legkiseb szama a prmesek kiirasa kulon kulon szinekre (lasd fent)...
2014. máj. 19. 16:46
 4/21 SimkoL ***** válasza:
Legalább kezdj bele :) Szívesen segítünk ha látjuk, hogy nem velünk akarod az egészet megíratni.
2014. máj. 19. 16:56
 5/21 anonim ***** válasza:

Na akkor nézzük lépésről lépésre:

"Keszitsunk matrixot amely kiolvas..."

Egy mátrix semmi ilyet nem fog csinálni, úgyhogy ez a feladat már itt bukta.

"1) Szamitsuk ki a matrix elemeinek oszeget"

Nem túl nehéz, ábrázolástől függően be kell járni valahogy és szummázni egy változóba az elemeket.

"2) Legnagyobb elem kiirasa 3) legkiseb elem"

Maximumkeresés, szintén elég egyszerű, tétel van rá.

"4) szam. Ki. A foatlo es mellekatlo osszeget"

Ha az egyes megvan, csak egy feltétel kell bele pluszban.

"6) irassuk ki a foatlo es melekatlo lnko-jat."

Ennek semmi értelme, két átlónak nincs lnko-ja.

"7) irassuk ki piros szinnel a matrix prim ertekeit (set color, text, color 4"

Be kell járni az egész mátrixot, és ha az adott elem prím (rengeteg féle teszt van rá), akkor ki kell pirossal, semmi nehéz nincs benne.

"8) paros zold szinre, paratlant lilara kulon kiiratni sorokba"

Az előző után főleg triviális.

"9) irassuk ki a matrixot ugy, hogy felcsereljuk az elso oszlopot a 10-es oszloppal"

Hát ehhez nincs is mit írni, annyira egyszerű.

"10) irassuk ki a matrixot ugy hogy az elso sor felcserelodik a 1-3 2-4 5-7 6-8 9-10"

Ennek semmi értelme.

"11) tudvan azt hogy a negyzetes matrix a foatlo es a mellekatlo negy teruletre oszthato fel szamoljuk ki a legnagyobb terulet szamat amelynek a szamainak az oszege a legnagyobb"

Ez talán picit nehezebb, mert több dolgot kell csinálni egymás után és nagyon kell figyelni az indexekre.

"Az algoritmus leirasat"

Melyik algoritmusét?

"a primek kulon sinenek kiirasat azt a foatlo illetve melekatlo-s menetet kerlek szepen ird le nekem nagyon fontos lenne ha erted.."

Mi értjük, és te?

"Nem nagyon ertem a pascal programozasi nyelvet es bajok vannak az ilyen matrixosokal a konyuket tudom oszeadasos kivonasos stb ... de ezeket nem nagyon ertem hogy hogy olvasom be hogy szamitom ki az elemeinek oszeget ,legnagyobb legkiseb szama a prmesek kiirasa kulon kulon szinekre (lasd fent)..."

Hát az baj.

Akkor kezd el szépen előről és haladj fokozatosan, ezek nem nehéz feladatok.

Ha nem megy akkor bizony bukás lesz, jövőre majd újra próbálkozhatsz.

Addig is a nyári szünetben javaslom a magyar nyelvtan tanulmányozását, hiszen nem csoda, hogy nem megy a programozás, ha egy értelmes magyar mondatot sem tudsz leírni.

2014. máj. 19. 17:03
 6/21 A kérdező kommentje:

program matrix;

uses crt;

type matrix=array[1..10,1..10] of ide nem tudom hogy kel szamot irni betukel tudom hogy char de nekem szam kell

var a:matrix

i,j,a,b,c,d:integer

begin

s akkor inen nem ertem maga az alomanynak a beirasat majd kiirasat sem a matrix elemeinek oszeget hogy

irom ki, legnagyob elemenek kiirasat legkiseb elemenek kiirasat ezt hogy vizsgalom meg ??? s majd iratom ki???

foatlo melekatlo oszeget

az lnko-s nem kel mert amugysem tudom elmagyarazni a taanak azt mert meg oldotunk de nem ertetem meg

tovabba a primes iletve nem primes dolgokat hogy kapom meg a matrix allomanybol iletve ezutan hogy kezelem,hogy irja olyan szinekel ahogy a feladat keri azt tudom hogy

set color text color de maga a prim,nem primeket nem tudom milyen algoritmus formajabol irom ki

jaj es ezeket a fecsereleseket ide megkerlek nagyon szepen legalab egy peldat adjatok az

elso iletve 3 dik sza kicsereleset es ebbol majd tudn fogom a tobit kerlek enyit ha megirtok a tobit mar erteni fogom.

2014. máj. 19. 17:06
 7/21 anonim ***** válasza:
Mivel elképesztően ostoba vagy és neked már úgyis mindegy, 5000 ft-ért megírom neked ma estére.
2014. máj. 19. 17:08
 8/21 A kérdező kommentje:
hat todod ezt gyorsan irtam es nem a helesiras a fontos az a lenyeg hogy megerted ha van esz s ha nincs akkor csak komentalsz , te csak komentaltal ugy latom ha anyira erted miert nem adsz peldat aal sokat nem segitesz az embereken hogy folyamatosan mondod hogy ez konyu ez nem tudom milyen.
2014. máj. 19. 17:13
 9/21 A kérdező kommentje:
hat figyelj mindenki magabol indul ki :))))
2014. máj. 19. 17:13
 10/21 A kérdező kommentje:
s ha teheted kerlek tobet ne ird le a jelemvonasodot nem vagyunk kivancsiak ra :)) :)
2014. máj. 19. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!