Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mi a hiba ebben a pascal...

Mi a hiba ebben a pascal programban?

Figyelt kérdés

Pascalban kezdtem el programozni. Próbáltam megfgejteni a hibát, de nem sikerült.

program pelda19;

begin

write{ord, ('A')};

end.

2014. máj. 2. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
write{ }; helyett write( );
2014. máj. 2. 12:50
 2/7 ejbenjaro ***** válasza:
A kapcsos zárójeleket cseréld kerek zárójelre és jó lesz.
2014. máj. 2. 12:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Meg az ord után sem kéne vessző szerintem.

Tipp: olvasgass a Pascal szintaxisáról.

2014. máj. 2. 12:59
 4/7 anonim ***** válasza:
ez úgy néz ki, mintha a "write blokk"-ban lenne valami assembly utasítás, a függvényhívás operátorban meg egy karakterkód :D
2014. máj. 2. 13:41
 5/7 tabaki ***** válasza:

Vagy vedd fel a szemüveged, vagy ne csak másold, hanem próbáld meg is érteni, amit leírsz.

Rejtély a számomra, hogyan jutottál el így a tizenkilencedik példáig.

2014. máj. 2. 19:59
 6/7 A kérdező kommentje:

A többit értem,és ÉRTELMEZEM is, csak ezzel az egy függvényel akadt bajom. Hobbbiból programozok ezzel kezdésnek. Tegnap leültem a gép elé, hogy megnézem mi a benne a hiba, és sikerült megoldanom a problémát magamtól.

Köszönöm a szakszerű válaszokat.

2014. máj. 3. 10:45
 7/7 tabaki ***** válasza:
100%

"A többit értem,és ÉRTELMEZEM is, csak ezzel az egy függvényel akadt bajom."

Bocs, nem az önérzeted ellen akartam támadást indítani. A függvények neve után tett sima zárójelben adod nekik át a kezelendő adatokat. Mindig. Ehhez képest te ezt a KÉT függvényt úgy írtad le, hogy az egyiknek kapcsos zárójelben adsz át adatot, a másiknak a nevét egy vesszővel elválasztod a hozzá tartozó adatot tartalmazó zárójeltől. Erre azt mondani, hogy érted, az a valóság megszépítése, afféle talpnyalás volna.

A pascal egyszerű szabályait alkalmazd, ne pedig analógiák alapján akarj újabb szabályokat alkotni, mert a fordító csak a sajátjait ismeri -- és pillanatokon belül eljön az az idő, amikor bonyolultabb feladatokat kellene megoldanod egy szám kiíratásánál. Akkor a szabályok ilyesfajta "megértése" a tökéletes csődhöz vezet.

2014. máj. 4. 00:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!