Mi a hiba ebben a pascal programban?
Pascalban kezdtem el programozni. Próbáltam megfgejteni a hibát, de nem sikerült.
program pelda19;
begin
write{ord, ('A')};
end.
Meg az ord után sem kéne vessző szerintem.
Tipp: olvasgass a Pascal szintaxisáról.
Vagy vedd fel a szemüveged, vagy ne csak másold, hanem próbáld meg is érteni, amit leírsz.
Rejtély a számomra, hogyan jutottál el így a tizenkilencedik példáig.
A többit értem,és ÉRTELMEZEM is, csak ezzel az egy függvényel akadt bajom. Hobbbiból programozok ezzel kezdésnek. Tegnap leültem a gép elé, hogy megnézem mi a benne a hiba, és sikerült megoldanom a problémát magamtól.
Köszönöm a szakszerű válaszokat.
"A többit értem,és ÉRTELMEZEM is, csak ezzel az egy függvényel akadt bajom."
Bocs, nem az önérzeted ellen akartam támadást indítani. A függvények neve után tett sima zárójelben adod nekik át a kezelendő adatokat. Mindig. Ehhez képest te ezt a KÉT függvényt úgy írtad le, hogy az egyiknek kapcsos zárójelben adsz át adatot, a másiknak a nevét egy vesszővel elválasztod a hozzá tartozó adatot tartalmazó zárójeltől. Erre azt mondani, hogy érted, az a valóság megszépítése, afféle talpnyalás volna.
A pascal egyszerű szabályait alkalmazd, ne pedig analógiák alapján akarj újabb szabályokat alkotni, mert a fordító csak a sajátjait ismeri -- és pillanatokon belül eljön az az idő, amikor bonyolultabb feladatokat kellene megoldanod egy szám kiíratásánál. Akkor a szabályok ilyesfajta "megértése" a tökéletes csődhöz vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!