Hol a hiba ebben a programban? (C programozási nyelv) kepfeltoltes.hu/view/131110/egyenletrendszer_www.kepfeltolte s.hu_. Jpg
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem el C-ben programozni, pár feladatot sikeresen megoldottam, de most akadt egy olyan amihez semmi ötletem nincs miért nem működik, jó párszor végignéztem, javítgattam ezt-azt de mégsem írja ki a jó eredményt. A programban nem talál hibát, viszont megoldásként nem azt ad vissza amit kellene, hanem ahogy észre vettem egy random számot. Egy lineáris egyenletrendszer megoldása lenne a program, ha van bármi ötletetek ami miatt nem működik, írjátok le.#C programozás #egyenletrendszer c ben
2013. nov. 10. 10:02
1/3 anonim válasza:
Link normálisan a többieknek:
A hibád pedig az, hogy az egyr() függvényedben a c1,c2, satöbbi változóid (mindegyik az x és y-on kívül) LOKÁLIS változók, amiket nem inicializáltál - így került oda "random" szám, azaz memóriaszemét.
Megoldás:
Át kéne adnod a többi paramétert is az egyr() függvényednek.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valóban ott volt a hiba, mint mondtam nemrég kezdtem, viszont így adódott egy másik hiba ami valószínűleg a számításaimban van, mivel nem a helyes megoldást írja ki.Már nem random megoldást ír ki, csak amit kiír nem helyes. Így akkor gondolom az egyr() függvényben az x és y nem kell.
2013. nov. 10. 10:57
3/3 anonim válasza:
"Így akkor gondolom az egyr() függvényben az x és y nem kell."
Hát valamibe nem árt visszaadni az eredményt.
Amúgy ember legyen a talpán, aki ezt kibogozza, én nem nagyon értem mi az amit csinálsz, habár túlzottan nem gondoltam át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!