Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen programozási tételekkel...

Milyen programozási tételekkel lehetne a képen látható feladatot megoldani?

Figyelt kérdés

Segítsetek légyszi értelmezni, mert nem vágom. Most akkor van egy településnév, egy madárfaj, és hogy hány db-ot láttak belőle? Mert a kérdésnél az van, hogy melyik az a madárfaj amelyik a legtöbb településen előfordult. Tehát független attól, hogy hány db-ot láttak belőle. Vagy nem így van?

[link]

2014. ápr. 10. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Helló "egy településen hány egyedével találkoztak" hát ez első ránézésre összegzés tétele,mert megszámolták mennyi van ott összesen. A "legtöbb településen előfordult" itt azt kell megnézni hogy a melyik madárfaj volt az amelyik legtöbbször megfordult.(Max-kiválasztás - használható bár többet tudni kéne hogy milyen I/O -val dolgozik)
2014. ápr. 10. 13:35
 2/5 anonim ***** válasza:

"megszámolták" = sem neked, sem a programnak nem kell ezt kiszámolni, ez adott...

Amúgy szerintem:

1. m darab számlálás: egy adott madárfajt hány településen láttak? (feltétel: az adott településen az egyedszám nagyobb mint 0) <- ezt minden madárfajra meg kell határozni

2. Ezen az m darabszámon egy maximumkiválasztás: melyik madárfajt látták a legtöbb településen?

2014. ápr. 10. 13:52
 3/5 anonim ***** válasza:

#2-es vagyok

"Segítsetek légyszi értelmezni, mert nem vágom."

Szerintem egy mátrixban van megadva, ahol mondjuk a sorszám a település száma, az oszlopszám pedig a madárfaj száma. És minden rácspontban/cellában van egy természetes szám így:

A[i,j] = az i. városban hány j. fajú madarat láttak?

2014. ápr. 10. 13:55
 4/5 anonim ***** válasza:

A megoldáshoz:

Kezdjük a levezetést a maximumkiválasztásnál.

> Mi kell hozzá?

< Egy f() függvény. (ugye?)

> Mi legyen az f() függvény?

< Az az összegzés, amiről az 1. pontban beszéltem.

Tehát: f(j) meghatározza, hogy a j. madárfajt hány településen látták

> Ezt hogyan kell?

< Megszámlálással.

> Ahhoz mi kell?

< Egy béta (legyen b() ) függvény (feltétel)

> Mi legyen a b()?

< Egy olyan feltétel, ami eldönti, hogy az i. településen látták-e a j. madárfajt

Tehát: b(i,j) = igaz, ha A[i,j]>0; és hamis, ha A[i,j]=0 (A[i,j]<= is jó...)

2014. ápr. 10. 14:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Ezer köszönet mindenkinek. Most már vágom!
2014. ápr. 10. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!