Melyik programozási nyelvet érné meg tanulni?
Az a kérdés, hogy mit értesz az alatt, hogy "érné meg". Lehet vele keresni? Ha nagyon jó vagy, akkor bármelyikkel lehet keresni (brain fuckkal talán nem).
Konrkétabban:
SQL mindenképpen.
Aztán már a területtől függ: ha inkább a könnyebb, kevésbé kötött web érdekel, akkor HTML, CSS, PHP, SQL (MySQL).
Ha inkább asztali programok, komolyabb web applikációk, esetleg Android fejlesztés, akkor Java.
Ha inkább érdekelnek a beágyazott rendszerek, ha szeretsz a végletekig optimalizálni, akkor C és C++.
"Amit kevesen beszélnek azzal jobban lehet keresni."
Akkor a Malbolge-al biztosan milliárdos lesz.. :)
Egyébként a JAVA legyen a fő nyelved. Főleg az Android miatt. De ki tudja, most, hogy az MS felvásárolta a Nokia telefonos üzletágát, lehet, hogy sikerül egy értelmes telefonszériát a piacra dobni valamilyen Win-es oprendszerrel, amivel végre a mobilos platformon is jelentős részesedésre tesz szert, és akkor a C# felzárkózik..
Én a C++-t annyira nem erőltetném, max. alapszinten..
Java, C#, ezeké a jövő. Script nyelvekkel sem értek egyet, azokat is max. alapszinten. Akkor inkább már SQL mellé, mert gyakorlatilag alig létezik olyan fejlesztés, ahol nem találkozol adatbázisokkal, ellenben kevés olyan van, ahol script-elni kell.
A C++ top 5-ben van még mindig, és álláshirdetések is vannak szép számmal, nem bújik el annyira a C# mellett.
És én sem "kisujjból" szinten gondoltam a scriptnyelveket, csak azt mondtam, hogy hasznos, és szerintem ez nem vitatható. Ha már az adatbázist említed: a rendszeres backuphoz gondolom te sem Java/C# programot írsz. :)
#6 voltam.
"a rendszeres backuphoz gondolom te sem Java/C# programot írsz. :)"
Hát nem, de nem is script-elek :)
Management Studio -> Maintenance plan
Oracle-höz meg ott az Oracle Enterprise Manager
MySQL meg ilyen vicc kategóriájú db engine-ekkel nem foglalkozok, ott lehet, hogy script-elni kell..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!