C#-ba get set metódusoknak vki leírni mi a lényege?
annyi okés h vannak objektumok, és konstruktorokkal lehet beállítani az "értékét" (hát lehet most rosszul fogalmazok, akkor elnézést). A get set metódust pontosan nem értem, az okés h itt deklarálom le és tárolom egy memoriában az adataimat, de pl most C# ba néztem h igazából ha kijelölöm a változóm nevét, és rámegyek jobb gombbal "Refactor"-ra akkor nem jelenik meg az "Encapsulate Field" se. (ezt h tudom előhozni? 2012 Exprest használok)
Azt is tudom (lehet rosszul) h metodusok (függvényeket) helyettesítenek, visszatérési értékkel. Előre is köszönöm aki tud kicsit segíteni, és tud pontosabb infokkal szolgálni a témában. minden kis info jól jönne most :)
Köszönöm előre aki tud segíteni ! :)
A set metódusok azért jöttek létre, hogy egy osztálynak a private adattagjait lehessen velük változtatgatni.
A szetter azért jó, hogy meg tud határozni, hogy az osztályod egyik változója milyen értékeket fogadhasson.
pl.: van egy private int eletkor;
Ezt nem tudod állítgatni sehogy csak akkor ha az osztálynak meghívod a setEletkor(int beallitandoEletkor) metódusát, ami nem fut le ha pl a delikvens 0-t akarja megadni életkornak.
Viszont ha van egy public int eletkor;
akkor azt a kódban bárhol ellenőrzések nélkül állítgathatják... (biztonsági rés)
A get pedig azért jó, hogy a privát adattagokat is elérhesd más osztályokban ha szükséges
Innen lestem:
Szóval egy tagváltozóra ha ezt megcsinálod, akkor ahhoz a változóhoz létrehoz egy-egy get/set metódust, és a kód többi részében (az osztályon kívül) lévő hivatkozásokat is lecseréli a get/set metódusok nevére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!