Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Interface és Poliformizmus...

Interface és Poliformizmus lényege?

Figyelt kérdés

Hali tanulgatom a c# ot :$, eljutottam az interface ek hez, de nem igazán értem, hogy ez most nekem mért is kell, mire is jó pontosan a gyakorlatban? Valami olyanra gondoltam, hogy igye megretvezem a programot, aztán intefaceba felírom a metodusokat, és akkor a többieketis meg engemis ehez a "tervhez" köt az interface, de ennyi az egész? Na meg a másik, hogy mért jó az h ha pl: Isampleintrface asdasd= new aclass();

Mért nem jó nekem ha aclass t példányositom csak símán, és nem "poliformizálok" ? :S

Köszi a válaszokat!

Csaoo

2011. ápr. 6. 20:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Interface:

ez a lenyeg:

"

ha A objektum példányosításakor paraméterként átadunk neki egy másik, B objektumot, de B objektum nem valósítja meg hozzá fűzött reményeket, azaz nem tartalmaz egy változót, vagy függvényt, amire A osztálynak szüksége van!

"

[link]

Polimorfizmus: (többalakúság)

mondjuk ha ossze akarsz adni ket szamot. Es erre irsz egy fv-t, hogy

osszeadas(int i1, int i2)

igen am, de ha ugyanugy szeretnel osszeadni 2 szamot, amik float-ok mondjuk, akkor szukseged van egy masik fv-re

osszeadas(float f1, float f2)

a lenyeg, hogy a fv neve ugyanaz, de masok a bemeno parameterei... Ez a polimorfizmus.

2011. ápr. 7. 15:53
 2/2 A kérdező kommentje:
tiszta sor, köszi :)!
2011. ápr. 7. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!