27 évesen milyen programozási nyelvet érdemes megtanulnom?
"5ös: tudod mit, akkor állj neki, csak csináld, és meglátod/megtapasztalod, hogy mit-miért mondanak erről a szakmáról, és miért nem lehet bárkiből jó szakember ezen a területen stb.
A példáid pedig baromira nevetségesek, nem a zsé miatt, de ebből is látszik, hogy mi érdekel téged leginkább.
De, mint írtam hiszti/lázongás helyett kezdj neki, csináld, aztán majd rájössz mindenre."
5-ös vagyok.
Programozóként dolgozok már egy ideje, megjártam a legmenőbb itthoni cégeket, jelenleg vállalkozó vagyok, nekem nem sok újat tudsz mondani ;)
De továbbra is tartom a véleményem. Ez is csak egy szakma, mint bármelyik másik, majd te is rájössz idővel.
Hmmm, olvasgattam a "vitát" vagy inkább kakaskodásnak nevezett eszmecserét az antiszociális kockákról, meg a szakmákról... ...tetszett, végülis mindenkinek igaza van, így most következik az én igazságom... :-)
Én kb. 8 éves koromban kezdtem el programokat írni a számítógépre, nem pénzért csináltam... :-) ...akkor még nem is tűnt fel, hogy én egy társadalmi kapcsolatokra alkalmatlan, de túlmisztifikált underground kasztba tartoznék... :-)
De egy idő után elkezdett feltünni valami... ...amikor is olyanokat kérdezgettek tőlem: "Nem gondoltál még arra, hogy ezekért a programokért pénzt kérj?", de ennél még átütőbb volt az, amikor azt kérdezték: "Ezt meg hogy csináltad?" :-)
...ekkor valóban azt éreztem, mintha egy varázsló lennék, aki valami olyasmit tud, amin mások csodálkoznak... :-)
Persze nem szállt a fejembe a dicsőség sohasem...
Volt itt valaki aki azt mondta, hogy őneki már nem lehet újat mutatni... ...aki szeret programozni, az tudja, hogy ez hülyeség! :-) Pl. tudod mi az a HAM6 vagy copper??? :-)
Egy szó mint száz, tehát ez is olyan szakma, mint a többi? Hááát nem tudom Ti hogy vagytok vele, de ha ezekután el kellene mennem szívsebésznek, szerintem nem sok élő ember hagyná el a műtőasztalt... :-) ...persze meg lehet tanulni azt is... ...csak szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy osztogatunk vagy fosztogatunk... :-)
Szerintem minden olyan, ahogyan mi hozzáállunk.
Viszont nem hiszem, hogy aki pl. nem szereti a matekot, abból majd matematikus lesz... (mert mondjuk azt fizetik jól éppen) ...persze fejlesztheti a képességét, de valami mindig hiányozni fog belőle... ...az a bizonyos különlegesség!
...jaaaa és még valami:
Ha már szóbahoztátok az Android-ot: 1 sorban meg lehet jeleníteni egy PNG képet, és ugyanúgy 1 sorral le lehet játszani egy MP3-t, ezt én már nem nevezném programozásnak... :-)
Így Pistike az óvoda nagycsoportban elmondhatja magáról, hogy: "programozó vagyok"... :-)
Sokan itt inkább azzal nem értenek egyet, hogy a 3. válaszoló azt írta, hogy akkor is lehet jó programozó, ha nem szereti a munkáját. Pedig ez nem így van, mert így leragad egy szintnél.
Minden munkánál úgy van, hogy csak akkor vagy benne tényleg igazán jó, ha szereted is csinálni. A programozás annyiban különbözik a legtöbb szakmától, hogy nem elég csak a tapasztalat, hanem életed végéig kell tanulni, mert nagyon gyorsan fejlődik.
11es: messziről jött ember azt mond/ír, amit akar! :D
Nekem meg nincs mire rájönnöm, nem én hisztiztem, h mit képzelnek magukról egyes progisok. :D
De talán így jobban érted: vki letesz angolból egy középfokot és már mindjárt azt hiszi, hogy tud angolul. Kinn él esetleg egy évet, akkor már azt gondolja, h profin tud angolul, közben max. csak ismeri, annyira talán sose fog tudni angolul, mint egy anyanyelvű, esetleg bő tíz év kinn élés után.
Na vmi ilyesmi a programozás is, ha nincs érzéked hozzá, és nem vagy benne folyamatosan, de megtanulod, mert valóban megtanulható, akár folyamatosan is..., akkor csak azt tudod, amit elsajátítottál, de attól még nem vagy jó szakember, jó programozó...ha te még is az lettél, talán anélkül, h tudnál róla van hozzá érzéked is...ennyi.
Ilyen a könyvelés is, megtanulható, de jó könyvelő csak feltételekkel lehetsz. Vagy ilyen a matek, tudhatsz belőle akár igen sok mindent, de valóban matematikus csak feltételekkel lehetsz. Amiket nem te szabsz meg, vagy mások, hanem igazából az élet/sors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!