PHP MySQL - Nem fut le a lekérdezésem. Miért?
Ez egy webshop.
A "Kosárba" kattintás után egy $_SESSION['cart'][x] változóban tároljuk, hogy melyik product_id lett hozzáadva...
cart.php
Ez kéne, hogy megmutassa mi van a kosárban úgy, hogy az $_SESSION['cart'] x. helyén lévő dolgokat lekérdezi az adatbázisból.
A kód:
$sql = "SELECT * FROM products WHERE product_id = ".$_SESSION['cart'][1];
for($i = 2; $i <= count($_SESSION['cart']); $i++){
....$sql .= " AND product_id = ".$_SESSION['cart'][$i];
}
echo $sql;
Az echo $sql eredménye: SELECT * FROM products WHERE product_id = 24 AND product_id = 7
Tehát ez alapján szintaktikailag a mysql_query-nek simán futnia kéne, de ennek ellenére nem történik semmi...
while($sor = mysql_fetch_array(mysql_query($sql))){
....echo $sor['name'];
}
Nothing
Felmerülő válaszok:
....Nem akarok mysqli-t használni, mert a webshop nem kerül élesbe ki
....Az $_SESSION['cart'] szándékosan 1-től kezdődik
....Próbáltam a SELECT * FROM products WHERE product_id IN (7,24), de nem történt semmi
....Próbáltam a while($sor = mysql_fetch_array($sqlquery))-t is ilyenné rövídíteni hátha, de nem történt semmi
....A phpmyadmin SQL fül alá ha beírom a fent említett SQL-t akkor ott viszont simán lefut, kiírja az eredményeket...
....Egyszer kaptam egy olyan szöveget, hogy a query túllépte a 30 másodperces dolgot (az angol szöveg nincs meg, de ez volt a lényege) már egy ideje ennyi outputot se kapok
....Ha a while ciklusba bebiggyesztek egy echo "Sajt"; akkor még azt sem írja ki
:(

Nem fut le mert hülyeséget csinálsz :D :D :D :D :D
SELECT * FROM products WHERE product_id = 24 AND product_id = 7
Azt mondod, kéred azokat a sorokat, amiknek az azonosítója egyszerre 24 és 7, ilyen nem létezhet :D :D :D :D :D
AND helyett OR kell, ennyi

phpmyadmin egy fos, használd a MySQL Workbench -et, vagy a régi egyszerű mysqlcc -t, ott nem fognak csodák történni.
Amúgy csak gondold át, lehet valami egyszerre 1 és 2?
A következtetésből rájössz miért hülyeség az AND, és rájössz hogy valamit félrenéztél...

És itt egy tutorial ha még kételkednél:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!