Php/mysql A következő lekérdezésre miért azt az eredményt adja hogy: "Resource id #9"?
Egyszerűen nem értem. A sor:
echo mysql_query("SELECT DATEDIFF('2008-01-01 00:00:00','2007-01-01 00:00:00')");
Amit kiír az oldalra: Resource id #9
Ha a kódot sql-ben futtatom, gyönyörűen kiírj hogy 365. Miért nem jó akkor beillesztve php-ba a kód?
Közben a tanácsodra utánanézegettem, és átírtam a kódot. Már működik:
$result = mysql_query("SELECT DATEDIFF('2008-01-01 00:00:00','2007-01-01 00:00:00')");
$table = array();
while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
$table[] = $row;
}
foreach ($table as $row){
foreach ($row as $value){
print $value;
}
}
print($row[0]);
}
Egyébként megéri áttérni mysqli-re. csak ne a függvényes, hanem az objektumos fajtára.
Éppen tegnap javítottam egy ugyanilyen hibát, amit egy profi programozó csinált, aki a PHP-ből él. Csak mivel nem az eredményt íratta ki, hanem egy if(!...)-ba tette, és soha nem jött ki a negatív eredmény, nem vette észre a hibát.
Majd megírom neki is, hogy olvasgasson tutorialokat. :-)
Mennyi munkád lehet benne, ha egy ilyen alap lekérdezésnél jött elő a hiba?
Nem kell az egészet kukába dobni, csak az adatbázis részét átvariálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!