Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Áramkör-szimulátor programozás...

Áramkör-szimulátor programozás hogyan?

Figyelt kérdés

Azt nem értem, hogy hogyan lehet eltárolni, hogy melyik vezeték hova van kötve? pl. logikai kapuk esetében:

AND kapu kimenete megy a XOR kapu A bemenetére és egy másik vezeték mondjuk a B bemenetére.

Ezt hogyan tárolják el?

2014. márc. 17. 17:20
 1/5 anonim ***** válasza:

Hát én ezt úgy csinálnám, hogy vannak nekem osztályaim:

class AndGate : Instrument {

InstrumentConnector InA;

InstrumentConnector InB;

InstrumentConnector OutA;

}

class XorGate : Instrument {

InstrumentConnector InA;

InstrumentConnector InB;

InstrumentConnector OutA;

}

AndGate a = new AndGate();

XorGate b = new XorGate();

b.InA = a.OutA; //Az ÉS kapu kimenetét az XOR kapu A bemenetére kötöttem rá.

2014. márc. 17. 17:30
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy kellene megcsinálni, hogy ha több kötés van, akkor azokat is tudja tárolni. És + tárolni kellene hogy a vezeték feszültség alatt van-e vagy nincs.
2014. márc. 17. 17:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Az egyik megoldás, hogy a vezetékek is objektumok, és ők tárolják, milyen alkatrészek milyen lábukkal kapcsolódnak hozzájuk. Persze lekérdezhető tőlük, stb. Azt is tárolni tudják, milyen feszültségen vannak, és ezt is lekérdezhetik az egyes alkatrészek.

Az alkatrészek is tárolják, melyik lábuk melyik vezetékhez csatlakozik, de mást nem kell. Minden más lekérdezhető a vezetéktől. Pl. milyen más alkatrészek "lógnak" rajta, stb.

2014. márc. 18. 09:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Igazából ezt nem így szokták, hanem egy "netlist" kapcsolati lista alapján rendszeregyenleteket generálnak, és pl. Laplace transzformációval számolnak mindent. :)
2014. márc. 18. 09:32
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2014. márc. 18. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!