S55 kérdése:
Van arra lehetőség, hogy egy reguláris kifejezésbe (regular expression) külső változót épitsek (programban), vagy arra, hogy belső hivatkozást darabszámként használjak fel (nem ujabb csoportként)?
Figyelt kérdés
Pl. C#ban2014. márc. 8. 09:14
1/4 anonim válasza:
C#-ban nem használtam regexet. Pythonban így csinálnám:
r'\d{2}.%s\w+$' % <változó>
Ez csak egy példa, hogy mondjuk ebbe a regexbe hogy teszek be egy szöveges változót, tehát a stringformázás módszerét követve.
A másodikat nem értem, fogalmazz pontosabban.
2/4 A kérdező kommentje:
köszi, a stringes működik :)
a 2. része a kérdésnek az, h a mintán belül van egy szám, akkor az késöbb lehet-e hivatkozhato darabszámként ( {}-ben), pl ha a sor elején meg van adva, h hány karakter követi, akkor azt lehet-e regexel ellenörizni?(h tényleg annyi van)
2014. márc. 8. 18:02
3/4 anonim válasza:
Nem biztos, hogy jól értelek, de szerintem ez ugyanaz.
r'\d{%d}\.' % valamennyi
valamennyi darab számjegy és egy pont.
4/4 A kérdező kommentje:
Tudnál adni egy példát erre a %-os dologra? (h pl mire illeszkedik, v mire nem)
2014. márc. 20. 18:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!