Milyen programnyelvet válasszak?
Hello! Egy nagy kerdes elott allok, kivancsi lennek a ti velemenyetekre is.
Nos mivel pawn nyelvben mar jartas vagyok, ezert szeretnem magam kicsit tovabbfejleszteni.
Ahogy tudom, a pawn az egy konnyitett C nyelv.
Tovabblepes szempontjabol ez elonyos lehet, ha a c nyelv iranyaban indulnek el.
Mivel probalok ismerkedni a tobbi nyelvel, ezert belelatok, hogy hogyan tevodnek ossze a programkodok.
Jo lenne tudni, vagy legalabb javaslatokat kapbi toletek, hogy milyen iranyba induljak el pawn nuelv ismeretevel.
Sajnos pawn nyelvben sem vagyok profi, de azert elboldogulok egyedul szinte barmivel.
Nos a napokban elkezdtem tanulni a php scriptnyelvet, csak sajnos ez engem tulsagosan nem fogott meg. Persze a dinamikus weboldalak jol jonnek mindig, de nem erzem azt, hogy ezzel hasznosat lehetne alakitani.
A php szerencsere egesz jol is megy, de valahogy unalmasnak tartom... ezzel joforman csak webre lehet maradandot alkotni.
Fontos tenyezo tehat a hasznalhatosag szamomra, szoval ha valamit alkotok akkor az hasznos legyen akar nekem, akar masoknak.
Igy az elejen a php jonak tunt, de ido kozben unalmas lett, nincs nagyon otlet, hogy milyen weboldalt kellene letrehozni.
Gondolkodtam a c vagy c++ esetleg java vagy c# de azt olvastam, hogy nagyon nehez.. Amit jobban szeretnek, az androidra 2-ds oldalnezetes jatekok keszitese, ha jol tudom ez java... vagy esetleg szamitogepes programok keszitese... Ki mit ajanl? Merre induljak el a tovabbtanulasba?
Termeszetesen ha semmi jo nem sul ki ebbol, akkor maradok a webszerkesztes koreben es dolgozok majd megrendelesre amint arra a szintre jutok..
Esetleg tovabb tevekenykedem a pawn nyelvben, bar ennek az ideje veges. Php html es css (kesobb javascript) nyelven sikerult mar egy felkesz ucpt osszedobtam 2 nap alatt, tehat ugyesen haladok velemenyem szerint.
Fontos tudni, a pawn a gta san andreas mp altal tanultam meg, scriptnyelv jatekokhoz.
UCP=user control panel. alt gta san andreas online karakter kezeles.
Varom valaszotokat! sziasztok
PHP-val nem csak webre lehet fejleszteni, ugyanolyan parancssoros programokat is lehet vele csinálni, mint bármilyen másik nyelvvel.
Könnyen kezelhető, tanulható nyelv a Python, kezdőknek is sokszor ajánlják ezt.
De, mivel a PAWN egy egyszerűsített C (igaz GTA-SA-hoz), így akár C-vel vagy C++-szal is kezdetsz.
Nos igen, tudom, hogy a php parancssori futasra is alkalmas, de nekem az is fontos lenne, hogy legyen egy vizualis megjelenes, vagyis valami gui
c vagy c++ eri meg jobban?
Android fejleszteshez mi kell?
c vagy c++ nyelvhez vannak "kezdok" szamara baratsagos leirasok? nekem vegulis nem az kell, hogy milyen operatorok vannak, hanem inkabb fuggvenyek.. pl kiirni egy parbeszed panelt gombokkal, szovegmezokkel.. idozitok inditasa.. egyebek! Koszi
Ha C vagy C++ akkor egyértelműen C++. De egyik sem kezdőbarát nyelv.
Szintaxist megtanulni nem nagy para, szóval egyértelműen Python.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!