Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan kell ejteni a C#...

Hogyan kell ejteni a C# programnyelvet?

Figyelt kérdés
én eddig úgy hívtam,hogy Cékettőskereszt de lehet,hogy át kellene álnom a normális nevére csak nemtudom miaz segítsetek!
2013. júl. 31. 16:33
 1/8 ejbenjaro ***** válasza:
67%

Ez is egy olyan kérdés, amire a google pillanatok alatt ad választ...

De hogy neked ne kelljen megerőltetni magad itt a link, amiből kiderül, hogy hogyan ejtik:

[link]

2013. júl. 31. 16:48
 2/8 anonim ***** válasza:
Egy zenei kifejezésből jött. Magyarul cisz, de angolul "szísárp" (C-sharp). Érdemes az angol verziót használni programozói körökben.
2013. júl. 31. 16:55
 3/8 anonim ***** válasza:
(A kettőskereszt is egy zenei jelölés, ha az előtte álló hangot fél hanggal feljebb akarjuk emelni.)
2013. júl. 31. 16:57
 4/8 anonim ***** válasza:
Sok köze van a zenéhez 'Semmi' C#=C sharp kiejtés C betűt szi nek sharpot pedig A betűt bent aá-nak szi sh'aá'rp inkább á nak hangzik shárp de kicsit a betűnek kell ejteni ezért aá között valahol.
2013. júl. 31. 17:16
 5/8 anonim ***** válasza:

"Sok köze van a zenéhez 'Semmi'"

Mert a Java-nak is sok köze van a kávéhoz, nem?

Senki nem mondta, hogy köze van a zenéhez, de onnan jött az elnevezés.

2013. júl. 31. 17:34
 6/8 A kérdező kommentje:
kösz a valaszokat amugy meg az applenek is sok köze van az almához...
2013. júl. 31. 17:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Az applet az application-ből jön, nem az apple-ből. :))

(Megy ám itt a kavarc. :DDD)

A Java-t a kávémárkáról nevezték el. (Kérdezd a fejlesztőket, hogy miért...)

A C# pedig egyrészt négy darab + jel, másrészt zenei szó.

"So the naming committee had to get to work and we sort of liked the notion of having an inherent reference to C in there, and a little word play on C++, as you can sort of view the sharp sign as four pluses, so it’s C++++. And the musical aspect was interesting too."

[link]

2013. aug. 1. 15:20
 8/8 A kérdező kommentje:

utolsó én nem az appletre gondoltam hanem erre... [link]

és a javat azért nevezték el a kávémárkáról,mert ha jól tudom aki kitalálta az épp ilyen kávét ivott amikor kitalálta

2013. aug. 1. 23:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!