Hogyan tudnám ezt megoldani?
Sziasztok.
Nem rég kezdtünk el programozni az iskolában és én itthon is szeretek vele szórakozgatni, gyakorolni.
Van egy olyan problémám, hogy részekre szeretném osztani a programomat. Lényege annyi, hogyha belépett egy részébe, akkor csinálja meg az adott dolgot (számolja ki) és írja ki az eredményeket. Nekem az lenne a problémám, hogy nem írja ki, hanem tovább megy a következő részre. Nem tudom mennyire érthető. Mindenesetre köszönöm.
Azt nekünk honna kéne tudni mit kódoltál el?
Biztos lehagytad a kiíratást.
repeat
until KeyPressed;
vagy
ReadLn;
Vagy úgy gondoltad, hogy a programodból csak egy részt hajtson végre?
Mert akkor:
felveszel egy karakter változót
beolvasol egy karaktert a változóba
case szerkezettel kivalasztod a kért részt
var parancs:char;
{ide a többi rész}
begin
readln(parancs)
case parancs of
'n': begin negyzet(); end;
't': begin teglalap(); end;
{...stb...}
end;
end.
Természetesen előtte csinálnod kell megfelelő nevű eljárásokat (procedure).
Remélem érhető voltam. (Lehet, hogy van hiba a kódomban, nem teszteltem.)
Ne haragudj meg.. de ez egy ostoba kérdés..... Nem írtad le mi a feladat azaz milyen problémakörbe akarod megoldani.... ha már a kérdést se tudod felrakni normálisan nem neked való a programozás... Mielőtt azt hinnéd hogy kötegszem ... elmondom hogy nem...
Üdv: Egy Programtervező Informatikus
"Mindenkinek köszönöm. Kedves utolsó. Mint írtam kezdő vagyok e téren. Amúgy meg nem értem. Miért nem mindegy az, hogy milyen "problémakörbe"? Ha tegyük fel: én a harmadik sortól az ötödik sorig szeretném, hogy fusson az összesen harminc soros programom, akkor ahoz miért kapcsolódik a "problémakör"?"
Miért írsz harminc sorost ha csak a harmadikig akarod futtatni???? Ne ez a problémakör... nem írtad le miért akarod leállítani... Meg ehhez jó lenne tudni a feladatot.. és akkor még segítenék is... de pl java-ban az úgynevezett 3.-ik sornál átbillentesz egy logikai változót false-be vagy true-be ha valami teljesült és ezt a logikai változót mindig ellenőrzöd... azaz ha az úgynevezett 3.ik sornál pl if(logikaivaltozo == false){System.exit vagy System.out.println(str)} .... Mielőtt azt hinnéd hogy kötegszem elmondom hogy csak segíteni akartam és akarok... Amúgy Programtervező informatikus vagyok... és elhiheted nekem hogy ez a feladatleírás amit te adtál majdnem egyenlő a nullával... SOK SIKERT A PROGRAMOZÁSHOZ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!