Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám ezt megoldani?

Hogyan tudnám ezt megoldani?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem rég kezdtünk el programozni az iskolában és én itthon is szeretek vele szórakozgatni, gyakorolni.

Van egy olyan problémám, hogy részekre szeretném osztani a programomat. Lényege annyi, hogyha belépett egy részébe, akkor csinálja meg az adott dolgot (számolja ki) és írja ki az eredményeket. Nekem az lenne a problémám, hogy nem írja ki, hanem tovább megy a következő részre. Nem tudom mennyire érthető. Mindenesetre köszönöm.

2014. febr. 6. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Azt nekünk honna kéne tudni mit kódoltál el?

Biztos lehagytad a kiíratást.

2014. febr. 6. 20:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem. Nem félreírtam valamit, hanem annyi a lényeg, hogy szeretném,hogy a programom megálljon egy helyen, és ne haladjon tovább. Tehát mintha én a program közepén azt mondanám neki, hogy állj.
2014. febr. 6. 20:40
 3/8 SimkoL ***** válasza:

repeat

until KeyPressed;

vagy

ReadLn;

2014. febr. 6. 20:45
 4/8 uno20001 ***** válasza:

Vagy úgy gondoltad, hogy a programodból csak egy részt hajtson végre?

Mert akkor:

felveszel egy karakter változót

beolvasol egy karaktert a változóba

case szerkezettel kivalasztod a kért részt

var parancs:char;

{ide a többi rész}

begin

readln(parancs)

case parancs of

'n': begin negyzet(); end;

't': begin teglalap(); end;

{...stb...}

end;

end.

Természetesen előtte csinálnod kell megfelelő nevű eljárásokat (procedure).

Remélem érhető voltam. (Lehet, hogy van hiba a kódomban, nem teszteltem.)

2014. febr. 6. 20:54
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Ne haragudj meg.. de ez egy ostoba kérdés..... Nem írtad le mi a feladat azaz milyen problémakörbe akarod megoldani.... ha már a kérdést se tudod felrakni normálisan nem neked való a programozás... Mielőtt azt hinnéd hogy kötegszem ... elmondom hogy nem...

Üdv: Egy Programtervező Informatikus

2014. febr. 6. 21:55
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm. Kedves utolsó. Mint írtam kezdő vagyok e téren. Amúgy meg nem értem. Miért nem mindegy az, hogy milyen "problémakörbe"? Ha tegyük fel: én a harmadik sortól az ötödik sorig szeretném, hogy fusson az összesen harminc soros programom, akkor ahoz miért kapcsolódik a "problémakör"?
2014. febr. 6. 23:31
 7/8 anonim ***** válasza:
0%

"Mindenkinek köszönöm. Kedves utolsó. Mint írtam kezdő vagyok e téren. Amúgy meg nem értem. Miért nem mindegy az, hogy milyen "problémakörbe"? Ha tegyük fel: én a harmadik sortól az ötödik sorig szeretném, hogy fusson az összesen harminc soros programom, akkor ahoz miért kapcsolódik a "problémakör"?"

Miért írsz harminc sorost ha csak a harmadikig akarod futtatni???? Ne ez a problémakör... nem írtad le miért akarod leállítani... Meg ehhez jó lenne tudni a feladatot.. és akkor még segítenék is... de pl java-ban az úgynevezett 3.-ik sornál átbillentesz egy logikai változót false-be vagy true-be ha valami teljesült és ezt a logikai változót mindig ellenőrzöd... azaz ha az úgynevezett 3.ik sornál pl if(logikaivaltozo == false){System.exit vagy System.out.println(str)} .... Mielőtt azt hinnéd hogy kötegszem elmondom hogy csak segíteni akartam és akarok... Amúgy Programtervező informatikus vagyok... és elhiheted nekem hogy ez a feladatleírás amit te adtál majdnem egyenlő a nullával... SOK SIKERT A PROGRAMOZÁSHOZ

2014. febr. 7. 09:55
 8/8 A kérdező kommentje:
Már megoldottam.
2014. febr. 7. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!