Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan tudnám megoldani a...

Hogyan tudnám megoldani a LABView-ben?

Figyelt kérdés

Tehát van egy Mátrixom amelyet oszloponként szeretném rendezni, ez az első kérdésem , a második pedig az hogy irtam egy sorsoló algoritmus, amelyik ki sorsol 8 ember közül párokat, ám a 8 emberből van olyan amelyik több párban van jelen, és olyan aki nincs jelen egybe sem.. Én azt akarom elérni hogy minden embernek legyen egy párja.

Előre is köszönöm a segítségeteket :).

2014. febr. 4. 16:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát ez egyik sem kimondott labview, inkább általános programozás.

Az első kérdésedre nem tudom a választ, mivel nem árultad el, hogy mi alapján akarsz rendezni. De ha rendezgetni akarsz, akkor szerintem nem mátrix kell neked, hanem sima 2D tömb. Persze elárulod a titkot (mi a cél), akkor lehet hogy tudok segíteni.

A második kérdésre egyszerű a válasz... Van egy 1D tömböd nevekkel vagy sorszámokkal. Első körben 8 neved van, kiveszed az elsőt és generálsz egy véletlen számot 1-7 között. Ezt az elemet is kiveszed, ez lesz az első párod. Maradt 6 elem a tömbben. Megint kiveszed az elsőt és generálsz egy számot 1-5 között. így megvannak a párjaid és nincs ismétlődés. For ciklus meg shift regiszter labview-ban, a párok meg mehetnek indexed tunnel-ben kifelé a ciklusból

2014. márc. 1. 23:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!