"Az igazi programozó programokat ír, nem dokumentációt. " - Egyetértetek?
Nyilván mókának szánta, tehát túl komolyan nem kell venni. A dolognak annyi alapja mindenképpen van, hogy dokumentációt nem szívesen ír az ember, akár programozó, akár nem. A velős mondás amúgy csak töredék, az interneten ezer éve kering az igazi programozó pontokba szedett leírása, több változatban. Ha a barátod az egyéb, valamivel több tudást igénylő pontokat is találónak érzi magára nézve, nincs mese, adnod kell a véleményére...
A magam részéről sosem fogom megtudni milyen igazi programozónak lenni, de dilettánsként az a tapasztalatom, hogy amíg az emberen rajta van a flow, akkor tényleg éjjel-nappal a problémával foglalkozik, minden mást hagy a fenébe. A csendesebb szakaszokban viszont a saját érdekében is jobb, ha gondoskodik róla, hogy egy hónap múlva is értse, mit csinált. Ha erre nem képes, valami még hiányzik a tökéletességéből.
"dokumentációt nem szívesen ír az ember, akár programozó, akár nem."
Tegyük hozzá: már amelyik ember.
HÜLYE KÉRDÉS....
Tanulj programozni .... tanuld meg a programozáshoz szükséges dolgokat.... és rájössz...
annyit mondok neked és nézz utána: A PROGRAMFEJLESZTÉS TECHNOLÓGIÁJA. A dokumentáció szerves része a programozásnak... Ennyi erővel felteheted volna azt a kérdést is hogy egy hal elúszik a lábad között akkor már terhes vagy.......... OMG
"Maximálisan egyetértek, utolsó: Előbb kérdezem meg férfiként, hogy terhes vagyok-e, minthogy Te elolvasd az 1. oldalon a kommentemet vagy a többi -tiéddel ellentétben- hasznos hozzászólást."
Figyelj ide aranybarátom.... én a kérdésre válaszoltam:"Az igazi programozó programokat ír, nem dokumentációt. " - Egyetértetek?
Nem a te kommentedre... nem volt hasznos... hülye kérdésre nem lehet hasznos dolgot írni.... amúgy láttam már hogy előttem leírtak egy két hasznos dolgot akkor meg minek szaporítsam a szavakat. Nem sértésként akartam írni csak "segítség" gyanánt... De már bocs de Programtervező informatikusként ha ilyet olvasok elkap az agyvérzés :D További szép napot..
Ez lehet, hogy az 1970-es években így volt, de ma már az van, hogy:
Az igazi programozó programot és dokumentációt is ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!