C#-ban a Windows Forms Application-ben hogy kell azt, hogy ha az egyik gombra rákattolok akkor műveleteket végez (+;-;*;/) a két textboxba beírt számmal?
Magyarul egy számológépet készítenék. :)
Minden megvan csak azt kéne beprogramozni hogy a négy művelet elvégezhető legyen.
4 gomb van: Összeadás; Kivonás; Szorzás; Osztás.
A két textboxba pedig a művelet két tényezője kerül(int).
Úgy értem hogy légyszi írjátok le hogy ha duplaklikkelek a buttonokra akkor a Form1.cs részhez milyen szöveget kell írni.
Olyannal próbálkoztam hogy: txt2 + txt3;(Ez az összeadás lenne. Természetesen a többihez -, *, vagy / kerülne.) (a txt1 az eredménynek van fenntartva, mielőtt kérdezné vki :))
Ennyire azért nem értek hozzá...
A mai nap kezdtük el tanulni suliban a Windows Formokat és én elvagyok ha csak úgy programozhatok, de a lényeg hogy annyira nem ismerem a nyelvet ezért szeretném ha leírnátok hogy egészen pontosan mit hova, mi után írjak stb.
PL.: private void btn5_Click(object sender, EventArgs e)
{
txt1.Text = "";
txt2.Text = "";
txt3.Text = "";
}
Ezt tudom, ez az a gomb ami törli a textboxokból a szöveget.
A kérdés hogy mit írjak a kapcsos zárójelek közé.(Azt presz tudom hogy private void btn5_Click helyett btn1_Click, meg btn2_Click lesz stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!