Szerintetek jó ötlet lenne ebből a videósorozatból programozni tanulni? (c++)
Tudom, óva intetek mindenkit a YT-s tutorialkotól, de első ránézésre a videó készítője érthetően magyaráz.
https://www.youtube.com/watch?v=oQ47QQ2D3kQ&list=PLuYHIg_0xQ..
Tapasztalt/hozzáértő emberek véleményére lennék kíváncsi. ^^
Azért vagy óva intve, mert csak a magyarzástól nem fogod érteni. Feladatok kellenek, illetve könnyen ismételhető, visszakereshető (lapozható) tananyag.
Ha itt a 19. videóban lévő feladatot megpróbálod magadtől megoldani (megállítod a 10. másodpercnél), majd elakadsz: "Hogyan is generálunk véletlen számot?"
Ekkor visszalépsz a 13-as 8 perces videóra, beletekersz. Kimásolni macerás, de legalább megvan. Szerintem több idő mint egy webes tutorialnál.
Persze ha könnyebben tanulsz videókból, közben példaprogramokat írsz, gyakorolsz közben akkor lehet jó.
Tényleg érthetően magyaráz.... az elágazás lényegét nagyon szépen megfogalmazta: "akkor ha valami van, akkor csinálunk valamit". Véletlenül sem magyarázza el, mi történik a programban lépésről lépésre, helyenként 1-1 szakszóval, aminek hasznát venné a tanonc a későbbiekben, mikor doksit olvas.
Meg a többdimenziós tömböket is nagyon körültekintően definiálta: "tehát az a lényeg, hogy ahány darabunk van, tehát egy-kettő-három-négy-öt... tehát a 2 dimenziósat úgy kellett elképzelni, mint egy táblázatot, a 3 dimenziósat inkább úgy kéne elképzelni, mint egy kockát, ...hát ezekre már nem nagyon tudok példát mondani rájuk, de... mindegy... érteni kell őket inkább".
"érteni kell őket inkább"
Érdekes oktatói hozzáállás. Ő sem érti. Vagy ha igen, nem tudja elmagyarázni, de akkor minek tanít?!
Az én véleményem az, hogy jobban járnál ha NEM ilyen "kezdő vagyok de már tutorialvideósorozatot csinálok" emberektől tanulnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!