Minecraft ingyen szerver? Valami ötlet?
hát pedig a minecraft szerver elkészítése elképesztően egyszerű.
Leírom, bár már hatszor megtettem már... :D
Elsőnek is, töltsd le ezt az exe-t. Ez mindig a legfrissebb verziós minecraft szerver, értelemszerűen ugyanolyan verziós kliens kell hozzá.
Miután letöltötted, indítsd el. Várj egy picit, mire befejezi az irkálásokat - utána zárd be. A mappában, ahol elindítottad, létre fog hozni jópár fájlt.
Keress egy server.properties fájlt. Nyisd meg egy szövegszerkesztővel (pl notepad).
Látni fogsz mindenféle sorokat. Ebből a következőek az érdekesek:
level-name= ide írd a pálya nevét. Ha új pályát akarsz létrehozni, akkor írj ide valami mást. Ha egy régebbi pályát akarsz visszatölteni, akkor írd vissza ide a régebbi pálya nevét.
server-ip= ez legyen az az IP cím, ahol a szerver fut. Lejjebb kifejtem, ide mit kell majd írni.
online-mode= ez a legfontosabb, hogy az egyenlőség jel alatt FALSE szerepeljen. Így:
online-mode=false
Ez megakadályozza, hogy a minecraft főszervernél ellenőrizze a neveket és a jelszavakat (engedélyi a tört kliensek csatlakozását). És ezzel meg is vagy. Indítsd el a Minecraft_Server.exe-t és fut a szerver.
A következő fontos dolog valamilyen VPN program használata. Én személy szerint a "Tunngle" nevű progit ajánlom, amit letölthetsz itt: [link]
Innen töltsétek le a progit, illetve regisztráljatok egy felhasználónevet. Ha a progi fut, lépjetek be, és keressetek egy szobát. Mindegy, melyiket, a lényeg az, hogy mindannyian, akik játszani akartok (és a szervert futtató gép is!) egy szobában legyetek. Ha ez megvan, akkor a szervert futtató játékos másolja be a tunngle-s IP címét a server.properties fájlba a server-ip= részhez
És ennyi. Utána a multiplayer résznél tudtok csatlakozni a szerverhez az IP cím alapján.
El se tudom képzelni, ebben mi volt a bonyolult :D
1.
hol lehet találni szobákat mert eddig megvagyok
én lanon szeretnék játszani kérlek írj privát üzenetet ezzel a 2 dologgal kapcsolatban köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!