Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Minecraft ingyen szerver?...

Minecraft ingyen szerver? Valami ötlet?

Figyelt kérdés
Sehogy tudtam saját szervert csinálni (rengeteg yotubos videót megnéztm, se hamachival se anélkül) Ingyen bérelni se tudtam
2013. jan. 8. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:

hát pedig a minecraft szerver elkészítése elképesztően egyszerű.

Leírom, bár már hatszor megtettem már... :D

[link]

Elsőnek is, töltsd le ezt az exe-t. Ez mindig a legfrissebb verziós minecraft szerver, értelemszerűen ugyanolyan verziós kliens kell hozzá.

Miután letöltötted, indítsd el. Várj egy picit, mire befejezi az irkálásokat - utána zárd be. A mappában, ahol elindítottad, létre fog hozni jópár fájlt.

Keress egy server.properties fájlt. Nyisd meg egy szövegszerkesztővel (pl notepad).

Látni fogsz mindenféle sorokat. Ebből a következőek az érdekesek:

level-name= ide írd a pálya nevét. Ha új pályát akarsz létrehozni, akkor írj ide valami mást. Ha egy régebbi pályát akarsz visszatölteni, akkor írd vissza ide a régebbi pálya nevét.

server-ip= ez legyen az az IP cím, ahol a szerver fut. Lejjebb kifejtem, ide mit kell majd írni.

online-mode= ez a legfontosabb, hogy az egyenlőség jel alatt FALSE szerepeljen. Így:

online-mode=false

Ez megakadályozza, hogy a minecraft főszervernél ellenőrizze a neveket és a jelszavakat (engedélyi a tört kliensek csatlakozását). És ezzel meg is vagy. Indítsd el a Minecraft_Server.exe-t és fut a szerver.

A következő fontos dolog valamilyen VPN program használata. Én személy szerint a "Tunngle" nevű progit ajánlom, amit letölthetsz itt: [link]

Innen töltsétek le a progit, illetve regisztráljatok egy felhasználónevet. Ha a progi fut, lépjetek be, és keressetek egy szobát. Mindegy, melyiket, a lényeg az, hogy mindannyian, akik játszani akartok (és a szervert futtató gép is!) egy szobában legyetek. Ha ez megvan, akkor a szervert futtató játékos másolja be a tunngle-s IP címét a server.properties fájlba a server-ip= részhez

És ennyi. Utána a multiplayer résznél tudtok csatlakozni a szerverhez az IP cím alapján.

El se tudom képzelni, ebben mi volt a bonyolult :D

2013. jan. 8. 19:15
 2/4 anonim ***** válasza:
Ilyen kérdést ne tegyél programozás témába...
2013. jan. 9. 11:42
 3/4 anonim válasza:

1.

hol lehet találni szobákat mert eddig megvagyok

én lanon szeretnék játszani kérlek írj privát üzenetet ezzel a 2 dologgal kapcsolatban köszönöm

2013. jan. 10. 11:33
 4/4 anonim ***** válasza:
ha routered van nyiss portot keress rá a routered nevére és lesz 1000 leírás hogyan kell én nem kell szarakodj hamachi val ami atom laggos (mondjuk apuci otthoni adsl netje is..)
2013. jan. 11. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!