Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Üdv mindenkinek. Már napok...

Üdv mindenkinek. Már napok óta gondolkozom a következőn, de nem jövök rá a megoldásra. MIT App Inventor 2-ben az alább leírt problémára valakinek van ötletet?

Figyelt kérdés

Egy bluetooth alapú programot kezdtem el csinálni.

Röviden: A program mindössze annyit tud, hogy miután bluetooth-on keresztül összekapcsolódott két telefon az egyikből szerver lesz, a másikból pedig kliens. A a szerver készüléken egy "textbox"-ba csak számokat lehet beírni, amit, ha az elküldés gombra nyomunk, a kliens gép megjelenít, de a kliens vissza nem tud írni a szervernek. Konkrétan egy egyoldalú chat program bluetooth-non keresztül. A gondom az, hogy ez csak két készülék között működik. Én viszont azt szeretném megoldani, hogy egy szerverhez összesen 5 kliens tudjon kapcsolódni, és mind az 5 készülék egyszerre jelenítse meg amit a szerveren beírok. A program alapját egy példaprogramból vettem, csak egy picit átalakítottam. A példaprogramot innen szedtem le: [link]

Tudom, hogy ott is írják, hogy 2 készülékkel működik, de szerintem meg lehet oldani többel is, csak azt nem tudom, hogy? Valakinek valami ötlet?

Előre is köszönöm.

2014. jan. 16. 21:32
 1/3 uno20001 ***** válasza:
Szerintem ez nehezebb ügy, ha jól emlékszem, Android 2.x verziójában volt olyan, hogy energiatakarékos üzemmód, ami azt jelentette, hogy csak egy eszközhöz kapcsolódhasson. Most néztem Android 4.1.2-n nem volt ilyen lehetőség, ami azt is jelentheti, hogy ez már alapbeállítás és nem lehet rajta változtatni.
2014. jan. 16. 21:41
 2/3 anonim ***** válasza:
Szerintem, ezt mivel az androidban alapbeállítássá vált, próbáld meg inkább egy wifi acces pointon keresztül megcsinálni. Az öt készülékből az egyik készít egyet, a többi rácsatlakozik, és innentől egy sima lan kapcsolat segítségével tud kommunikálni egymással.
2014. jan. 17. 18:13
 3/3 gabor.galilei válasza:

Én is elkezdtem App Inventorban (2) Bluetooth-al játszani, esetleg jutottál már valamire?

Nekem még annyi emlékképem van, hogy csak alapvetően a Bluetooth régebbi protokolok csak 2 eszköz összekapcsolását tették lehetővé, talán a 4-es verzióban kerül(t) bele a point-to-multipoint data transfer.

2014. febr. 3. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!