Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Commodore 64 játék kazettára?

Vortrex kérdése:

Commodore 64 játék kazettára?

Figyelt kérdés

Játékokat szeretnék kazettára írni, szórakozásból, kicsit retrózni a barátokkal.

Támadt egy olyan ötletem, hogy hanglemezként cd-re írom és hifivel kazettára veszem. Tudom, hogy őrültségnek hangzik, de (hozzá nem értő révén) nem látom akadályát (azt leszámítva, hogy hogyan teszem ezt meg?).

Interneten semmit nem találtam a témáról, ezért szeretném megkérdezni, hogy ha valaki ért hozzá és tudna segítő gondolatokat mondani nagyon megköszönném!

2013. dec. 26. 14:01
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem eleve a hifi nem fogja lejátszani a cd-t. Ha valami csoda folytán még is, akkor is csak a hanganyagot tudja majd kezelni. (ha tudja) Ha még az a csoda is megtörténik hogy át engedi írni kazettára, akkor lesz egy kazettád, amin rajta lesz a játék hanganyaga. Slussz. De ez puszta feltételezés, valószínűbb hogy a cd-t nem fogja tudni kezelni a hifi.
2013. dec. 26. 14:10
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Az még kérdés számomra hogy mi a célod vele hogy kiírod kazettára? Sima audio kazettáról szerinted futni fog a játék??? Egyáltalán milyen hardverrel akarnád azt beolvasni? (ha azt feltételezzük hogy az egész működne)
2013. dec. 26. 14:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Úgy te nem értesz a C64-hez, de köszönöm, hogy próbálsz kioktatni
2013. dec. 26. 14:22
 4/7 ejbenjaro ***** válasza:
78%

Erre nézz szét: [link]

Szerintem ha valamivel sikerül hangkártyára küldeni a játékot és a gépet össze tudod kötni hifivel, akkor fel tudod venni kazettára és játszhatsz a játékokkal.

2013. dec. 26. 15:14
 5/7 anonim ***** válasza:
73%

Ezzel tudsz TAP file-okat hangkártyara küldeni vagy wavba kiírni:

[link]

A CD-re írást ki is hagyhatod, mehet rögtön kazettára.

2013. dec. 26. 15:45
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! Pont ilyeneket kerestem!
2013. dec. 26. 15:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Sikerült :) Ezzel a WAV-PRG programmal .wav-vá konvertáltam, utána cd-re írtam és kazettára vettem (másképp nem ment a dolog).

Sokáig nem volt jó, nem fogadta el a gép, visszajátszottam magnón a kazettát, és nagyon zajos volt a felvétel, van egy ilyen tisztító kazettám, mind két gépben lefuttattam, majd újra vettem (használt szalagra) és kristály tisztán visszaadta az R2D2 hangokat. Majdnem hülyét kaptam, mikor kiírta hogy FOUND GUIANA SISTERS, betöltötte és elindult :)

Még egyszer köszönöm mind kettőtöknek, kellemes ünnepeket!

2013. dec. 27. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!