Ha még nem tanultál java nyelvet akkor érdemes előtte megtanulni mást? Ha igen mit
Egyedül kicsit több lesz "néhány" évnél. És mire a végére érsz már kb kihalt technológiát használsz.
De az alapokat ígyis-úgyis meg kell tanulnod. C/C++, C#, Java, SQL, matek, szakmai angol, animáció, kép szerkesztés, modellezés, stb... Egyedül kicsit sok mindent kéne megtanulni.
Ránéztem a linkekre, érdekes.
Teljes játékfejlesztést én nem tűznék ki célként, mert totál reménytelen. Legyél jó modellezésből vagy grafikából, esetleg AI-kat tanulmányozd, vagy programozz, de ne mindent egyszerre. Ha egyedül csinálsz mindent, a tanulás X-szer sok év, plusz a munka része ugyanennyi.
A válaszadó által említett Unity arra jó, hogy betekintést nyersz az egész folyamatba. Kis játékrészeket összedobhatsz, gyakorolhatod az érdekesebb dolgokat, de soloban senki nem készített még így piacképes játékot.
Ugyanez mégjobban igaz a Tululoo Game Maker illetve a másik Game Makerre.
Ami érdekes, hogy az Unity JavaScriptet használ aminek (a nevén kívül) kevés köze van a Java-hoz. A Tululoo pedig HTML5-öt írt a honlapján.
Azt ajánlom, válassz ki egy részt magadnak a játékfejlesztésből. Programozni kezdhetsz Pythonnal (létezik PyGame illetve sok graphic lib is hozzá) vagy C#-al.
Ha a scriptelés érdekel akkor Javascript és Unity irány, ezt nemtudom mennyire nehéz/könnyű így.
Modellezés szintén más iparág.
Ha azt a lehúzós játékkészítő-videódvdt mondod akkor az alatt már kifejtettem róla a véleményem.
XNA-t meg nem használtam, de ha már az alapokat érted akkor érdekes lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!