Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit szúrtam el ebben a program...

Mit szúrtam el ebben a programban?

Figyelt kérdés

Elkezdtem írni egy programot ami leellenőriz egy ip címet hogy helyes-e. Első körben azt akartam emgvalósítani hogy az ellenőrző függvények egy classban legyenek.

#include <iostream>

#include <string>

#include <cstdlib>

#include <windows.h>

using namespace std;

int z=-10,k,i;

class ellen

{

public:

int hossz (string ip)

{

if (ip.length()>15)

{

cout << "Az ip hossza: " << ip.length();

return 2;

} }

};

int main ()

{

cout << "Add meg az Ip cimet decimalisan: ";

string a;

while(k!=1)

{

getline(cin,a);

ellen.hossz(a);

}

cin.get();

}

Most kezdtem el úgymond a classokat. A programot is gyakorlás végett írtam. A lényeg a ellen classon belüli hossz függvényre akarok hivatkozni.

2013. nov. 17. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Azt például elszúrtad, hogy a while-ban a k értékét vizsgálod, mert k a világon sehol sem kap értéket.
2013. nov. 17. 19:32
 2/7 A kérdező kommentje:
de maga az osztály hívásnál volt a gond.
2013. nov. 17. 19:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Másrészt pedig az ellen egy osztály. Az ellen osztályon belül a hossz függvényed pedig példányszintű függvény, te mégis osztály szintről hívod.

"A" megoldás: Hozz létre egy ellen példányt, és annak hívd meg a hossz függvényét.

"B" megoldás: a hossz függvény legyen osztályszintű.

2013. nov. 17. 19:35
 4/7 anonim ***** válasza:

"de maga az osztály hívásnál volt a gond."

Oké, csak ezt nem írtad le, nekem kell keresni a hibát... és találtam egy másikat.

(1. voltam)

2013. nov. 17. 19:36
 5/7 A kérdező kommentje:
A leírt megoldásokat hogy tudom megvalósítani? Nem kérem hogy megírjátok a programom mert ez még nagyon kis része. De ha most konkrétan megtudom mit kell csinálni azt mire a végére érek már hasznos lesz és megtanulom ezzel egyidőben.
2013. nov. 17. 19:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"A" megoldásra példa: [link]

"B" megoldásra példa: [link]

2013. nov. 17. 21:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen így már működik.Ment a plusz. Mostmár arra fogok menni hogy pontosan meg is értsem hogy ez miért jött ki így.
2013. nov. 18. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!