Mit rontok el a programban?
Feladat: 2 bekért szám legnagyobb közös osztója.
A probléma hogy a while ciklus végig sem fut egyszer. Nem csinál semmit a 2 bekért számmal, gondolom rosszul írom le hogy mi szerint adja meg az értékeket, melyik változónak.
#include <iostream>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
#include <cmath>
#include <math.h>
#include <time.h>
#include <cstdlib>
using namespace std;
int main()
{
int a, b, m=0;
cout<<"Adja meg az elso szamot: "; cin>> a;
cout<<"Adja meg a masodik szamot: "; cin>> b;
if(b>a)
{
m=a;
a=b;
b=m;
}
m=0;
while(m!=0)
{
m=(a)%(b);
a=b;
b=m;
}
cout<<"A legnagyobb kozos oszto: "<<m;
return 0;
}
Én programozó szertnék lenni majd, két év múlva jön majd el a választás ideje egyetemre, te mit gondolsz, mennyire nehéz szak? Bocsi hogy teljesen irrelevánsat kérdezek, csak ez a kód picit megijeszt, te érted ezt? Ezt tanítják konkrétan, hogy pl.: #include <iostream>
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h> mit jelent?
az #include arra jó hogy valamit definiálsz, valamit behívsz vele. Elég nehéz dolog, mert ez a script még nem sok minden a komolyabb php-khoz képest.
pl e107-ben van az index.php és bele include-el más php-kat (behívsz vele).
Javítsatok ki ha tévedek.
Nekünk csak úgy mondják el hogy melyik parancshoz, művelethez mit kell használni. Fel van irkálva aztán ahogy csinálod feladatokat, használod úgy már automatikusan jönni fog.
Persze hogy értem :). Leginkább csak Szintakszis hibákat szoktam ejteni, illetve ilyen aprósáokat mint itt is. Őszintén megmondom, hogy ha van hozzá "szemed", logikád, akkor nem nehéz, bár ez 11-es anyag de kb lóf**z sem :D. Ennél ezerte nehezebbek vannak.
Ha akarod elmagyarázhatom mit is csinál a program.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!