Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tudnék csinálni valahogy ilyet?

Tudnék csinálni valahogy ilyet?

Figyelt kérdés
Szóval. Szeretnék csinálni 1 olyan játékot mint az Age Of Empire csak háát nincs semmi tudásom a programozáshoz mert a tanár azt mondja hogy majd engem fog tanítani egyedül programozni mai órán na háát sok minden lett belőle... És azt mondta, olyat fog, hogy a teknős mozog aztán majd rajzol. De na ez mind 1. A lényeg van olyan program ami magyar részletesen leírja, hogy mik mik és tudok vele csinálni egy olyan játékot mint az Age Of Empires. Ha van és programozni kell tudni hozzá akkor légyszíves küldjetek el arról a programnyelvről 1 linket. Előre is köszönöm. Bocsi ha hülyén fogalmaztam de nem vagyok jó fogalmazásban :D. Na szóval van e ilyen program mi a neve és ha kell tudni hozzá program nyelvet ami biztos akkor légyszíves küldjétek el az a programnyelvet amit tudni kell. Előre is köszönöm szépen.

2013. nov. 11. 15:51
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Szerintem Wampa nem azt mondta, hogy felejtse el a kérdező az egészet, hanem hogy haladjon lépésenként. Tehát ne egy AOE szntű játékkel kezdjen, hanem valami egyszerűbbel.

Kérdező, ne is add fel, csak ne vágd elsőre túl nagy fába a fejszéd. Tűzz ki kisebb célokat, és akkor tuti eléred a fő célod.

2013. nov. 11. 16:37
 12/24 A kérdező kommentje:
Jó na. Elnézést. Nem tudhatom milyen 1 AEO játék készítése. De amúgy se lehet olyat készíteni mert az a játék utánozhatatlan lesz. Csak hát így most komra elmegyek 1 infós suliba programozni szeretnék és fullra semmit se tudok róla mert 1 olyan jó suliba járok mint ez... Na szóval akkor légyszíves mondjatok már valami alap programot amivel lehet tanulni a programozást és 1 olyan programnyelvet is. Előre is köszönöm. És akkor elnézést, hogy "lehordtalak" :). Na akkor még 1x előre is köszi.
2013. nov. 11. 16:41
 13/24 anonim ***** válasza:
2013. nov. 11. 16:46
 14/24 anonim ***** válasza:
Programozást szerintem egyik általános iskolában sem szoktak tanítani...
2013. nov. 11. 16:55
 15/24 anonim ***** válasza:

Menj egy jó matekos gimnáziumba, aztán infós egyetemre. Amit infós iskolában tanítanak azt megtanulod pár hétvége alatt otthon. A matekra pedig hatalmas szükséged lesz a játékkészítésnél, illetve az egyetemen.

Addigis angolul tanulj, magyarul komolyan nincsen semmi.

2013. nov. 11. 16:55
 16/24 A kérdező kommentje:
Hát én hallottam 1 jó pár suliról és ott már 8.-ban tanítanak programozni. De itt még azt sem, hogy 1 alap dolgot mint az a teknősös dolog.
2013. nov. 11. 17:20
 17/24 anonim ***** válasza:

Még nem maradtál le semmiről, nyugi. :)

Viszont készülj fel, hogy a programozás tanulása nagyon száraz tud lenni, sokan hamar feladják. Szóval ne úgy képzeld el, hogy majd különböző játékprogikat fogtok csinálni a suliban.

2013. nov. 11. 17:23
 18/24 anonim ***** válasza:
Én se tanultam sose programozást általánosban, ezzel a teknősős hülyeséggel bohóckodtunk 1-2 órát de annyi. Még is simán meg álltam volna a helyem egy infó szakon a középiskolába. Át is akartam menni évközbe egyre, de még sem úgy hozta a helyzet. Meg közép suliba sem az lesz hogy beültök első órára a tanár meg kiadja a feladatot hogy írjatok meg egy 5000 soros programot C-be. Ha felhasználói szinten, vagy legalább egy kicsit afölött ismered a szgépet, az bőven elég...
2013. nov. 11. 17:30
 19/24 A kérdező kommentje:
Amúgy év elején mondta a tanár, hogy fogunk majd programozni, weblapot tervezni de én már ezt kétlem. Olyanokkal nehéz lesz ilyen feladatokat csinálni akik még azt se tudják, hogy szerkesszenek meg 1 feladatot word-ben. Szóval.... Na akkor mindegy. Várom a felvételit az új suliba. Azt halottam róla, hogy 1 évben több mint 300 óra van infóbol :). Nekünk 1 évben itt általánosban nincs ennyi óránk összesen minden tantárggyal. Remélem jól fogják tanítani. Mert amúgy van 1 másik suli ami infóra meg gépészetis de háát nincs rá sok esélyem, hogy bejussak oda :(. Ilyen jegyekkel. Töri 3-as, angol 3-as, matek 3-as, nyelvtan és irodalom 4-es. És ezek a jegyek lennének fontosak abba a suliba. Matekból még lehet, hogy megleszek félévkor 4-es de akkor is ott a tavalyi év végi jegyem sajna ami háááát na nem lett valami fényes és a töri is. Szóval matekból még lehetek 4-es töriből biztos, hogy 3-as leszek. Angol- bol is. Szóval nincs sok esélyem abba suliba bejutni :(. Max abba a suliba amiben több mint 300 óra van. Na de háát azt is olvastam arról a suliról, hogy nem valami jó. Szóval nagyon köcsögök a tanárok meg, hogy csak fiúk járnak oda. És hááát haverom azzal szivat, hogy az a suli is csak öö szóval olyanokkal van tele. És hááát nem szeretnék ak olyan helyre menni. De megyek majd nyílt napra és majd meglátom :( Na majd meglátom mi lesz. Remélem sikerül 1 nagyon jó infós suliba bejutnom ott szerek 1 érettségit és aztán majd megyek valahova tovább tanulni az infót és aztán majd valahogy megy tovább az élet. Csak jussak be 1 jó suliba most az a lényeg :). Azt várom az új suliban, hogy végre lesznek olyanok akik olyanok mint én, hogy jól értenek az infóhoz és végre lesz kihez mérni magamat, mert ebben a suliban kicsit nehéz mivel én vagyok az egész suliban a legjobb infós. Kár, hogy nem megyünk infós versenyekre, mert már tavaly szóba jött 1 ilyen de hát nem lett belőle semmi... Mikor megkaptam az első gépemet akkor ugye mindig csak játszottam vele és azóta az az álmom, hogy bekerülhessek külföldön 1 nagyon jó játékkészítő céghez. De háát szerintem ez marad csak álom :(. Na szóval így állok. Ha akarjátok tudni melyik suliról beszélek akkor üziben elküldöm nektek.
2013. nov. 11. 19:06
 20/24 anonim ***** válasza:
heti 20 órával számolva 640 óra biztos van általánosban egy évben
2013. nov. 11. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!