Tudnék csinálni valahogy ilyet?
Szerintem Wampa nem azt mondta, hogy felejtse el a kérdező az egészet, hanem hogy haladjon lépésenként. Tehát ne egy AOE szntű játékkel kezdjen, hanem valami egyszerűbbel.
Kérdező, ne is add fel, csak ne vágd elsőre túl nagy fába a fejszéd. Tűzz ki kisebb célokat, és akkor tuti eléred a fő célod.
2013. nov. 11. 16:37
12/24 A kérdező kommentje:
Jó na. Elnézést. Nem tudhatom milyen 1 AEO játék készítése. De amúgy se lehet olyat készíteni mert az a játék utánozhatatlan lesz. Csak hát így most komra elmegyek 1 infós suliba programozni szeretnék és fullra semmit se tudok róla mert 1 olyan jó suliba járok mint ez... Na szóval akkor légyszíves mondjatok már valami alap programot amivel lehet tanulni a programozást és 1 olyan programnyelvet is. Előre is köszönöm. És akkor elnézést, hogy "lehordtalak" :). Na akkor még 1x előre is köszi.
2013. nov. 11. 16:46
Programozást szerintem egyik általános iskolában sem szoktak tanítani...
2013. nov. 11. 16:55
Menj egy jó matekos gimnáziumba, aztán infós egyetemre. Amit infós iskolában tanítanak azt megtanulod pár hétvége alatt otthon. A matekra pedig hatalmas szükséged lesz a játékkészítésnél, illetve az egyetemen.
Addigis angolul tanulj, magyarul komolyan nincsen semmi.
2013. nov. 11. 16:55
16/24 A kérdező kommentje:
Hát én hallottam 1 jó pár suliról és ott már 8.-ban tanítanak programozni. De itt még azt sem, hogy 1 alap dolgot mint az a teknősös dolog.
Még nem maradtál le semmiről, nyugi. :)
Viszont készülj fel, hogy a programozás tanulása nagyon száraz tud lenni, sokan hamar feladják. Szóval ne úgy képzeld el, hogy majd különböző játékprogikat fogtok csinálni a suliban.
2013. nov. 11. 17:23
Én se tanultam sose programozást általánosban, ezzel a teknősős hülyeséggel bohóckodtunk 1-2 órát de annyi. Még is simán meg álltam volna a helyem egy infó szakon a középiskolába. Át is akartam menni évközbe egyre, de még sem úgy hozta a helyzet. Meg közép suliba sem az lesz hogy beültök első órára a tanár meg kiadja a feladatot hogy írjatok meg egy 5000 soros programot C-be. Ha felhasználói szinten, vagy legalább egy kicsit afölött ismered a szgépet, az bőven elég...
2013. nov. 11. 17:30
19/24 A kérdező kommentje:
Amúgy év elején mondta a tanár, hogy fogunk majd programozni, weblapot tervezni de én már ezt kétlem. Olyanokkal nehéz lesz ilyen feladatokat csinálni akik még azt se tudják, hogy szerkesszenek meg 1 feladatot word-ben. Szóval.... Na akkor mindegy. Várom a felvételit az új suliba. Azt halottam róla, hogy 1 évben több mint 300 óra van infóbol :). Nekünk 1 évben itt általánosban nincs ennyi óránk összesen minden tantárggyal. Remélem jól fogják tanítani. Mert amúgy van 1 másik suli ami infóra meg gépészetis de háát nincs rá sok esélyem, hogy bejussak oda :(. Ilyen jegyekkel. Töri 3-as, angol 3-as, matek 3-as, nyelvtan és irodalom 4-es. És ezek a jegyek lennének fontosak abba a suliba. Matekból még lehet, hogy megleszek félévkor 4-es de akkor is ott a tavalyi év végi jegyem sajna ami háááát na nem lett valami fényes és a töri is. Szóval matekból még lehetek 4-es töriből biztos, hogy 3-as leszek. Angol- bol is. Szóval nincs sok esélyem abba suliba bejutni :(. Max abba a suliba amiben több mint 300 óra van. Na de háát azt is olvastam arról a suliról, hogy nem valami jó. Szóval nagyon köcsögök a tanárok meg, hogy csak fiúk járnak oda. És hááát haverom azzal szivat, hogy az a suli is csak öö szóval olyanokkal van tele. És hááát nem szeretnék ak olyan helyre menni. De megyek majd nyílt napra és majd meglátom :( Na majd meglátom mi lesz. Remélem sikerül 1 nagyon jó infós suliba bejutnom ott szerek 1 érettségit és aztán majd megyek valahova tovább tanulni az infót és aztán majd valahogy megy tovább az élet. Csak jussak be 1 jó suliba most az a lényeg :). Azt várom az új suliban, hogy végre lesznek olyanok akik olyanok mint én, hogy jól értenek az infóhoz és végre lesz kihez mérni magamat, mert ebben a suliban kicsit nehéz mivel én vagyok az egész suliban a legjobb infós. Kár, hogy nem megyünk infós versenyekre, mert már tavaly szóba jött 1 ilyen de hát nem lett belőle semmi... Mikor megkaptam az első gépemet akkor ugye mindig csak játszottam vele és azóta az az álmom, hogy bekerülhessek külföldön 1 nagyon jó játékkészítő céghez. De háát szerintem ez marad csak álom :(. Na szóval így állok. Ha akarjátok tudni melyik suliról beszélek akkor üziben elküldöm nektek.
heti 20 órával számolva 640 óra biztos van általánosban egy évben
2013. nov. 11. 21:08
Kapcsolódó kérdések: