Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Tudnék csinálni valahogy ilyet?

Tudnék csinálni valahogy ilyet?

Figyelt kérdés
Szóval. Szeretnék csinálni 1 olyan játékot mint az Age Of Empire csak háát nincs semmi tudásom a programozáshoz mert a tanár azt mondja hogy majd engem fog tanítani egyedül programozni mai órán na háát sok minden lett belőle... És azt mondta, olyat fog, hogy a teknős mozog aztán majd rajzol. De na ez mind 1. A lényeg van olyan program ami magyar részletesen leírja, hogy mik mik és tudok vele csinálni egy olyan játékot mint az Age Of Empires. Ha van és programozni kell tudni hozzá akkor légyszíves küldjetek el arról a programnyelvről 1 linket. Előre is köszönöm. Bocsi ha hülyén fogalmaztam de nem vagyok jó fogalmazásban :D. Na szóval van e ilyen program mi a neve és ha kell tudni hozzá program nyelvet ami biztos akkor légyszíves küldjétek el az a programnyelvet amit tudni kell. Előre is köszönöm szépen.

2013. nov. 11. 15:51
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
40%
Szia, ilyen nem létezik. A játékkészítésről inkább most mondj le, ezért kár programozni megtanulnod. Keress vmi egyszerűbb célt.
2013. nov. 11. 15:54
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

"a teknős mozog aztán majd rajzol"

Comlogo, az a programozás alapjainak leegyszerűsített változata általános iskolásoknak. Amúgy nincs ilyen program amit keresel, sokkal többrétűbb egy ilyen munka mint te azt akár elképzelni tudnád. Az Age Of Empire-ön is nem véletlen dolgozott egy egész cég, és nem csak egy ember...

2013. nov. 11. 15:54
 3/24 A kérdező kommentje:
Utolsónak köszi elsőnek majd ha én azt gondolom akkor majd abbahagyom. De míg nem tanultam addig semmiről sem mondok le főleg nem miattad mert te ilyen zseni vagy.... Amúgy annak a programnak a neve amin a tanár tanítana az valami logit vagy mi....
2013. nov. 11. 15:58
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Comenius Logo

Egyről beszélünk ;)

2013. nov. 11. 16:00
 5/24 anonim ***** válasza:
66%

Nem értettél meg. Vagy találsz egyszerűbb célt, vagy később fogod feladni.

Amúgy Imagine Logo néven találod a teknőst.

2013. nov. 11. 16:00
 6/24 A kérdező kommentje:
Te meg engem nem értesz. Nem tudod milyen típus vagyok. Amibe belekezdek nem hagyom abba míg véghez nem viszem.... De nem ez a neve. Valami más. Azt mondta a tanár, hogy először megcsináljuk azt, hogy a teknős mozogjon aztán azt, hogy rajzoljon. De nem ez a neve.
2013. nov. 11. 16:06
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Comenius Logo

Ott a teknős, parancsokat írsz be, és annak hatására mozog. De azt hozzá teszem, hogy ennek vajnyi kevés köze van ahhoz amit a valóságban programozásnak hívnak. Szinte semmi.

2013. nov. 11. 16:09
 8/24 anonim ***** válasza:

Bocsánat hogy nem tudtam egy kérdésből, hogy Te milyen típus vagy. Csak azt tudom hogy egy ilyen játékon évszázadokig töprenghetnél, alakítgathatnál, aztán kidobnád a francba az egészet. Aki vitte valamire programozásügyileg, senki nem úgy kezdett hogy "na most megcsinálok valami kegyetlenül bonyolult hülyeséget", hanem az alapoktól, reális célokkal.

Ha azt mondom hogy gépészmérnöknek fogok tanulni és most elkezdem a 4éltű úszó-ásó-repülő-űrhajómat, akkor hülyének nézel? Akkor titánium ásóval csináljam vagy gyémánttal?

Találj reális célt ez a lényeg.

[link] Itt olvasd el az első bekezdést, az oldal alján tudod letölteni a szoftvert.

2013. nov. 11. 16:13
 9/24 progizo válasza:

Wampa, a játékkészítés miért ne lenne értelmes cél? Hiszen az egy szakága a programozásnak. És milyen szórakoztató! Én pont ezért tanultam meg programozni.

A kérdezőnek meg ajánlanám pl. a Game Maker-t (ingyenes!) vagy a Blitz Basic 3D-t, amiket én is használok.

Elinduláshoz pl: [link]

2013. nov. 11. 16:18
 10/24 anonim ***** válasza:

Azért mert a játékkészítőkre nagyon kicsi a kereslet. Nem tudom hol tartasz, de kaptál már ezzel állást? Láthattam valamelyik munkádat valahol? (Vagy lesz erre reális esély?)

Szerintem kicsi a játékipar Magyarországon, illetve máshol is csak a krémje kap állást ilyen helyen.

Nyilván a saját véleményem írom, nem sértegetni akarok senkit hanem rávilágítani a dolgokra.

2013. nov. 11. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!