Tudnék csinálni valahogy ilyet?
"a teknős mozog aztán majd rajzol"
Comlogo, az a programozás alapjainak leegyszerűsített változata általános iskolásoknak. Amúgy nincs ilyen program amit keresel, sokkal többrétűbb egy ilyen munka mint te azt akár elképzelni tudnád. Az Age Of Empire-ön is nem véletlen dolgozott egy egész cég, és nem csak egy ember...
Comenius Logo
Egyről beszélünk ;)
Nem értettél meg. Vagy találsz egyszerűbb célt, vagy később fogod feladni.
Amúgy Imagine Logo néven találod a teknőst.
Comenius Logo
Ott a teknős, parancsokat írsz be, és annak hatására mozog. De azt hozzá teszem, hogy ennek vajnyi kevés köze van ahhoz amit a valóságban programozásnak hívnak. Szinte semmi.
Bocsánat hogy nem tudtam egy kérdésből, hogy Te milyen típus vagy. Csak azt tudom hogy egy ilyen játékon évszázadokig töprenghetnél, alakítgathatnál, aztán kidobnád a francba az egészet. Aki vitte valamire programozásügyileg, senki nem úgy kezdett hogy "na most megcsinálok valami kegyetlenül bonyolult hülyeséget", hanem az alapoktól, reális célokkal.
Ha azt mondom hogy gépészmérnöknek fogok tanulni és most elkezdem a 4éltű úszó-ásó-repülő-űrhajómat, akkor hülyének nézel? Akkor titánium ásóval csináljam vagy gyémánttal?
Találj reális célt ez a lényeg.
[link] Itt olvasd el az első bekezdést, az oldal alján tudod letölteni a szoftvert.
Wampa, a játékkészítés miért ne lenne értelmes cél? Hiszen az egy szakága a programozásnak. És milyen szórakoztató! Én pont ezért tanultam meg programozni.
A kérdezőnek meg ajánlanám pl. a Game Maker-t (ingyenes!) vagy a Blitz Basic 3D-t, amiket én is használok.
Elinduláshoz pl: [link]
Azért mert a játékkészítőkre nagyon kicsi a kereslet. Nem tudom hol tartasz, de kaptál már ezzel állást? Láthattam valamelyik munkádat valahol? (Vagy lesz erre reális esély?)
Szerintem kicsi a játékipar Magyarországon, illetve máshol is csak a krémje kap állást ilyen helyen.
Nyilván a saját véleményem írom, nem sértegetni akarok senkit hanem rávilágítani a dolgokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!