Excelben hogyan tudom megcsinálni, hogy egy adott cellában lévő tartalomban keressen meg két értéket?
Tehát ha a a C9 mezőben előfordul az "alma" VAGY a "körte" szó, akkor a képletet tartalmazó cella értéke legyen "OK".
Azt ár elértem, hogy "alma"-t keresse meg, de hogy tudom a "körte" szót is keresse?
=HA(SZÁM(SZÖVEG.TALÁL("alma";C9));"OK";"")

Szerinted ha teleírnék 20 sort, hogy mivel próbálkoztam, az segítség lenne? szerintem inkább aki vágja az excelt, az írja meg hogy hogy lehet megcsinálni...
Ez nem olyan, hogy nem indul az autóm, és felhívom az autószerelőt, és ahelyett hogy felsorolna 20 dolgot, én mondom el h ogy miket próbáltam már; egy excel képletet vagy tudsz be tudsz paraméterezi, vagy nem...
Amúgy köszi a sokat nem segítő tippedet, közben megkaptam a jó választ máshonnan: semmi köze a te VAGY tippedhez:
=HA(SZÁM(SZÖVEG.TALÁL("alma";C7));"OK";HA(SZÁM(SZÖVEG.TALÁL("körte";C7));"OK";""))

Sajnálom, hogy segíteni próbáltam, kár volt.
Egyébként nem lett volna olyan nagy munka bemásolni a nem működő képletedet, amiben lehetett volna hibát keresni, de puffogni egyszerűbb; hogy te nem bírtad a működő, jó megoldást megvalósítani, arról nem én tehetek.

veszem észre, hogy mennyire...
Egyértelműen leírtam, mit szeretnék, de ha nagyon értesz az EXCEL-hez, akkor valószínűleg a kérdés megértése okoz gondot...

Nem, igazából a belőled áradó arrogáns pökhendiség megértése okoz gondot. Ha valaki segítséget kér és kap, akkor ez nemcsak helytelen reakció, de nem is célravezető. Való igaz, hogy nem karakterhelyesen begépelve írtam le a jó választ, hanem meghagytam neked a gondolkodás lehetőségét, amivel te nem tudtál élni. Az is igaz, hogy a másik megoldás is jó a két HA függvénnyel, mert többféleképpen is meg lehet oldani. De ezt sem segítséggel oldottad meg, hanem készen kaptad.
"Ne a tükröt átkozd, ha a képed ferde."
Az meg az én problémám, hogy segíteni járok ide, és nem mindig látom előre, hogy ki az, aki érdemtelen rá, és akire fölösleges is időt pazarolni, de beleférsz a kálóba.
n.c. (gyengébbek kedvéért no comment)
KÖSZÖNÖM A "SEGÍTSÉGEDET"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!